Simona Halep suspendata Agentia Internationala a Integritatii in Tenis Simona Halep tribunal Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO Acuzații deosebit de grave pentru doi membri ai tribunalului: „Și-au schimbat votul, când au aflat că e vorba despre Halep” 

În presa americană circulă informația potrivit căreia în spatele deciziei de suspendare a Simonei Halep s-ar regăsi suspiciuni de corupție. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 10:48
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 10:48

Simona Halep se află în continuare în mijlocul unuia dintre cele mai controversate procese în derulare, în sportul mondial. Condamnată la patru ani de suspendare, sportiva din Constanța se va îndrepta către TAS pentru a obține cel puțin o reducere a perioadei în care va fi nevoită să rămână departe de tenisul mondial. 

În perioada de așteptare care se prelungește agonizant pentru sportiva din țara noastră, Sports Illustrated a publicat un articol în care susține că doi membri ai tribunalului și-au schimbat decizia și au învinovățit-o pe Simona Halep doar după ce au aflat identitatea persoanei evaluate.

Sports Illustrated, despre doi membri ai tribunalului: „Au descoperit identitatea lui Halep și și-au schimbat votul.”

„Am luat legătura cu un membru al echipei Halep săptămâna trecută. Ca parte a apărării sale, aceasta va susține că doi dintre membrii tribunalului ar fi fost, se pare, pregătiți să o exonereze pe sportivă pe baza faptelor și a forței probelor.

Apoi au descoperit identitatea lui Halep și și-au schimbat efectiv votul, transformând-o în vinovat. Dacă este adevărat, acest lucru este, evident, profund îngrijorător și e corupție.

Dar acest lucru forțează bunul simț, dacă nu chiar credibilitatea. Există probleme de integritate aici. Există probleme de responsabilitate. Acești doctori și profesori își vor risca reputația din cauza unei răzbunări împotriva unui jucător de tenis român, de 31 de ani, apreciat și fără controverse înainte de acest episod,” a scris Jon Wertheim, în Sports Illustrated, sursă citată de ProSport

Simona Halep: „Vreau să îmi spăl reputația și să mă întorc pe teren.”

„Halep are dreptul să facă apel la TAS și își va exercita acest drept. De-a lungul istoriei, TAS a mai tăiat din pedepsele impuse jucătorilor de tenis, dar are dreptul să mărească pedeapsa în baza dovezilor. Va fi interesant de văzut dacă ITIA va juca dur și va reitera recomandarea pentru o suspendare de șase ani.

Zilele trecute am primit mesajul acesta din partea lui Halep: 'Nu voi da înapoi. Vreau să îmi spăl reputația și să mă întorc pe teren'”, a scris John Wertheim, jurnalist Sports Illustrated, notează Fanatik

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!