Djokovic, aplaudat la scenă deschisă în Dubai. Ce a declarat liderul mondial 

djokovic Dubai Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Februarie 2022, 20:49
Data actualizarii: Joi 17 Februarie 2022, 20:51

Liderul ATP, Novak Djokovic, a fost prezent, joi, la Expoziţia Universală de la Dubai, înainte de participarea la turneul de categorie ATP 500 din Emiratele Arabe Unite.

“Sunt încântat să revin pe terenul de tenis luni. Îmi lipseşte tenisul după tot ce s-a întâmplat”, a declarat Djokovic, făcând referire la problemele pe care le-a avut în Australia pentru că nu este vaccinat împotriva coronavirusului.

În această săptămână, sârbul şi-a reiterat decizia de a nu se vaccina, el precizând că este dispus să rateze turnee dacă i se cere să fie imunizat pentru a participa.

Guvernul din Dubai nu le cere vizitatorilor să fie vaccinaţi pentru a pătrunde în Emirate. Turneul ATP de la Dubai va începe luni.

La pavilionul Serbiei de la Expo 2020, Djokovic a fost aplaudat şi ovaţionat de fani, care au putut să facă selfie-uri cu starul sârb. Pavilionul găzduia un eveniment legat de fundaţia Novak Djokovic, care promovească educaţia în Serbia.

“Sunt mândru că sunt pe această scenă”, a spus Djokovic, după ce soţia sa Jelena a prezentat activitatea fundaţiei. El a precizat că de multe ori a fost dificil să se implice atât cât ar fi vrut în activitatea fundaţiei, având în vedere programul pe care îl are ca sportiv. El a recunoscut însă că acum “nu mai este atât de aglomerat cât era înainte”, reacţie întâmpinată cu aplauze.

Novak Djokovic s-a prezentat, nevaccinat, la începutul lunii ianuarie, la Melbourne, pentru a evolua la Australian Open. El a fost în cele din urmă expulzat din ţară, după o lungă dispută juridică purtată cu autorităţile din acest stat.

În această săptămână, Djokovic a declarat pentru BBC că preferă să sacrifice viitoarele eventuale trofee în tenis decât să fie obligat să facă un vaccin împotriva covid-19. El a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mişcarea antivaccinistă, subliniind că a susţinut doar dreptul individului de a alege.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!