Tenis

Djokovic, aplaudat la scenă deschisă în Dubai. Ce a declarat liderul mondial 

Liderul ATP, Novak Djokovic, a fost prezent, joi, la Expoziţia Universală de la Dubai, înainte de participarea la turneul de categorie ATP 500 din Emiratele Arabe Unite.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Februarie 2022, 20:49
Data actualizarii: Joi 17 Februarie 2022, 20:51

“Sunt încântat să revin pe terenul de tenis luni. Îmi lipseşte tenisul după tot ce s-a întâmplat”, a declarat Djokovic, făcând referire la problemele pe care le-a avut în Australia pentru că nu este vaccinat împotriva coronavirusului.

În această săptămână, sârbul şi-a reiterat decizia de a nu se vaccina, el precizând că este dispus să rateze turnee dacă i se cere să fie imunizat pentru a participa.

Guvernul din Dubai nu le cere vizitatorilor să fie vaccinaţi pentru a pătrunde în Emirate. Turneul ATP de la Dubai va începe luni.

La pavilionul Serbiei de la Expo 2020, Djokovic a fost aplaudat şi ovaţionat de fani, care au putut să facă selfie-uri cu starul sârb. Pavilionul găzduia un eveniment legat de fundaţia Novak Djokovic, care promovească educaţia în Serbia.

“Sunt mândru că sunt pe această scenă”, a spus Djokovic, după ce soţia sa Jelena a prezentat activitatea fundaţiei. El a precizat că de multe ori a fost dificil să se implice atât cât ar fi vrut în activitatea fundaţiei, având în vedere programul pe care îl are ca sportiv. El a recunoscut însă că acum “nu mai este atât de aglomerat cât era înainte”, reacţie întâmpinată cu aplauze.

Novak Djokovic s-a prezentat, nevaccinat, la începutul lunii ianuarie, la Melbourne, pentru a evolua la Australian Open. El a fost în cele din urmă expulzat din ţară, după o lungă dispută juridică purtată cu autorităţile din acest stat.

În această săptămână, Djokovic a declarat pentru BBC că preferă să sacrifice viitoarele eventuale trofee în tenis decât să fie obligat să facă un vaccin împotriva covid-19. El a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mişcarea antivaccinistă, subliniind că a susţinut doar dreptul individului de a alege.

Modifică setările cookies