Gabriela Ruse Wimbledon 2022 Gabriela Ruse Cori Gauff Gabriela Ruse probleme medicale Wimbledon 2022 Tenis

Când sportul devine chin: la 24 de ani, Gabriela Ruse suferă de un sindrom rar. „Doctorul mi-a spus că nu există remediu”

La fel ca Rafael Nadal, Gabriela Ruse recurge la anti-inflamatoare, în timpurile în care sindromul de care suferă îi afectează puternic randamentul pe teren. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 12:45
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 12:44

Gabriela Ruse (24 de ani, 54 WTA) a fost singura jucătoare din România eliminată în primul tur la Wimbledon, dintr-un total de 7 participante din țara noastră. 

Sportiva din București a ratat dramatic accederea în turul secund, într-un meci lung de 150 de minute, cedat scor 6-2, 3-6, 5-7 în favoarea finalistei de la Roland Garros, Cori Gauff (12 WTA)

Gabriela Ruse, eliminată dramatic în primul tur la Wimbledon

Jucătoarea din țara noastră a anunțat după meci că se confruntă cu probleme însemnate de ordin medical, în mod constant, aspect care îi afectează uneori jocul.

După ce în primăvara acestui an a fost diagnosticată cu inflamații cardiace, fiind nevoită să ia o pauză de câteva săptămâni, Gabriela Ruse anunță că se supune în mod regulat unei rutine care o ajută să țină sub control sindromul sacroiliac (disfuncție a articulației dintre coloana vertebrală și bazin provoacă dureri în partea de jos a spatelui).

Sindromul sacroiliac o forțează pe Gabriela Ruse să ia anti-inflamatoare pentru a-și continua cariera 

„Mă bucur că nu mai joc cu dureri, ceea ce pentru mine este extraordinar. Asta înseamnă că atât timp cât pot juca fără dureri mă pot îmbunătăți și pot să progresez”, a dezvăluit Gabriela Ruse, după meciul bun jucat în runda inaugurală a turneului de la Wimbledon. 

„Sunt dependentă de o rutină zilnică de exerciții pe care, dacă nu le fac două-trei zile, mă blochez. Am un sindrom la sacro-iliac cu care o să fiu, probabil, toată viața. Când sunt inflamată, ori mă opresc și iau anti-inflamatoare până îmi trece și încep cu exercițiile, ori joc cu durere. 

Doctorul mi-a spus că nu există remediu. Trebuie să îmi întăresc foarte mult musculatura ca să nu mai provoc inflamații. Când sunt inflamată, ori mă opresc și iau anti-inflamatoare până îmi trece și încep cu exercițiile, ori joc cu durere. Doctorul mi-a spus: «Joci cât poți!»,” detaliază Gabriela Ruse diagnosticul medicilor, lipsit de leac. 

În condițiile date, Gabriela Ruse este obligată să aibă alături mereu un kinetoterapeut personal, care să o ajute prin tehnici de eliberare a fasciei, a ligamentelor și musculaturii zonale, informează ProSport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!