Simona Halep s-a retras de la Wimbledon si risca sa paraseasca top 10 WTA dupa 7 ani! "Imi anunt cu mare tristete retragerea. Am dat totul, dar corpul meu nu a cooperat!"

Simona Halep Wimbledon 2018 Simona Halep retragere Wimbledon Simona Halep Wimbledon Tenis Simona Halep, pozitie precara in clasamentul WTA: o eliminare in primul tur la Wimbledon ar putea insemna iesirea din top 10. Romanca ar putea iesi din top 3 la finalul saptamanii
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 25 Iunie 2021, 11:40
Data actualizarii: Luni 28 Iunie 2021, 01:31

Din cauza accidentarii suferite la Roma, Simona Halep nu isi va putea apara titlul cucerit la Wimbledon in 2019. 

Simona Halep s-a retras din turneul de la Wimbledon si va pierde 2000 de puncte WTA, ca urmare a imposibilitatii de a-si apara miile de puncte cucerite la precedenta editie a competitiei de Grand Slam din Marea Britanie. Este al doilea turneu de mare slem ratat consecutiv de Halep, dupa editia 2021 a Roland Garros

Dubla ruptura musculara suferita la Roma i-a cauzat Simonei Halep primele doua absente in competitiile de Grand Slam din motive medicale. 

  • Simona Halep, pozitie precara in clasamentul WTA: o eliminare in primul tur la Wimbledon ar putea insemna iesirea din top 10. Romanca ar putea iesi din top 3 la finalul saptamanii

"Cu mare tristete, trebuie sa imi anunt retragerea din turneu, intrucat gamba mea nu e complet recuperata. Am dat tot ce am avut pentru a fi gata de joc, dar, din pacate, corpul meu nu a cooperat," a anuntat Halep pe Instagram. "Dupa amintirile speciale de acum 2 ani, eram incantata si onorata sa pasesc din nou pe aceste terenuri spectaculoase, dar din pacate va trebui sa astept pana la anul pentru acele trairi," a adaugat Halep. 

"Pot sa spun sincer ca sunt suparata si dezamagita pentru ca a trebuit sa iau aceasta decizia. Aceasta perioada in care am ratat doua turnee de mare slem a fost dificila pentru mine, provocatoare din punct de vedere mental si fizic. Vom vedea ce imi rezerva viitorul, dar sper ca ma va face o persoana mai puternica.

Va multumesc tuturor celor implicati in turneul de la Wimbledon pentru intelegere si sprijin, semnat Simo," a completat numarul 3 WTA. 

In momentul de fata, Simona Halep ocupa locul 3 WTA, cu 6330 de puncte, dar pierzand 2000 de unitati coboara in actuala configuratie a top 10 WTA pana pe a zecea pozitie, cu 4330 de puncte, sub Iga Swiatek (4430 de puncte), dar momentan peste Karolina Pliskova (4285 de puncte). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!