Tenis

A plecat Ion Țiriac, au dispărut și beneficiile României: wildcard-urile de la Madrid, subiect de conflict internațional

Tenisul românesc nu mai beneficiază de luxul de a primi wildcard-uri în turneele ATP și WTA 1000 de la Madrid, după plecarea lui Ion Țiriac. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2022, 09:55
Data actualizarii: Joi 21 Aprilie 2022, 10:02

Wildcard-urile acordate în turneele ATP Masters și WTA 1000 de la Madrid (26 aprilie - 8 mai) au devenit un subiect de conflict. Mai mulți tenismeni spanioli, printre care Fernando Verdasco au condamnat deciziile organizatorilor de a nu prioritiza sportivii de origine iberică în procesul de găsire a jucătorilor care să intre în competițiile propriu-zise.

Compania IMG, care a achiziționat turneele de la Madrid preferă să acorde wildcard-urile jucătorilor cu care se află în parteneriate comerciale, lăsând la o parte obiceiul clasic de a favoriza jucătorii din țara în care se găzduiește competiția. Din cele 19 wildcard-uri acordate, doar 5 au fost înmânate unor jucători spanioli. 

România nu primește niciun wildcard la Madrid, în 2022

Spre deosebire de edițiile precedente, România se va putea baza doar pe jucătoarele care au un clasament suficient de bun pentru a intra în prestigiosul turneu WTA 1000 din capitala Spaniei. România va fi, în consecință, reprezentată de Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, iar Gabriela Ruse ar putea juca la rândul său, dacă se va recupera, fizic. 

„Niciun wildcard pentru România, s-a sfârșit o eră,” a punctat jurnalistul portughez, Jose Morgado, pe marginea acestui subiect. 

Sportivii spanioli condamnă egoismul noilor proprietari ai turneelor de la Madrid

„Nu găsim rezonabile criteriile conform cărora compania de promovare și proprietarii turneului au acordat aceste invitații. Interesele lor comerciale deviază total de la calea urmată în utlimii ani. Avem mulți jucători care au fost lăsați la poartă și au fost ignorați. 

Alte turnee de același calibru manifestă mult mai mult sprijin pentru jucătorii locali. Turneul de la Roma, de exemplu, a anunțat deja 5 wildcard-uri pentru sportivi italieni,” se află scris în comunicatul jucătorilor spanioli. 

Andy Murray este unul dintre jucătorii care au primit wildcard la turneul ATP Masters 1000 de la Madrid. 

Modifică setările cookies