Campionate externe

Ion Țiriac, nostalgic după Real Madrid-ul ungurului Ferenc Puskas: „Îmi pare atât de rău, clubul nu mai e unde era”

Ion Țiriac duce dorul Real Madrid-ului din anii '50, care domina fotbalul european și crede că echipa din capitala Spaniei va trece printr-o perioadă de decădere în următorii ani. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 11:25
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 11:32

Ion Țiriac (82 de ani) a povestit într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ioanițoaia pasiunea sa pentru clubul de fotbal madrilen, dezvoltată încă din anii '50, când Ferenc Puskas s-a alăturat Realului pentru a o purta pe culmile gloriei europene.

Între anii 1956-1960, Real Madrid a câștigat de 5 ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni, învingându-le pe Reims, Fiorentina, AC Milan și Eintracht Frankfurt. 

  • Real Madrid

Ion Țiriac, fan Real Madrid și Dinamo București

„Îmi pare atât de rău de Real Madrid, de unde se găsește în ziua de azi. Nu mai e unde era. Zice președintele că așa trebuie și că face un schimb de generații. Se suferă întotdeauna, la schimb de generații. Nu e prima dată. 

Susțin Real Madrid de când eram mititel, îmi aduc aminte de unguri, Puskas și Kuti,” a declarat Ion Țiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu.”

Făcută în urmă cu două săptămâni, declarația miliardarului român a fost contrazisă de prestația echipei madrilene în returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, în care tripla marcată de Karim Benzema a eliminat una dintre favoritele la câștigarea competiției, PSG, dar confirmată, între timp, de înfrângerea, scor 0-4, suferită de Real Madrid pe teren propriu în favoarea marilor rivali din Barcelona

Real Madrid ocupă locul întâi în La Liga, având un avans de 9 puncte în raport cu principala urmăritoare, FC Sevilla. 

Modifică setările cookies