Simona Halep Sorana Cirstea live Halep Cirstea live Simona Halep Sorana Cirstea Indian Wells Tenis WTA Romania WTA Indian Wells 2022 Tenis

VIDEO Halep - Cîrstea 6-1, 6-4. „Prima rachetă” a României nu se schimbă: Halep continuă să își domine cu nesaț compatrioatele în circuitul WTA

Simona Halep a învins-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-1, 6-4 în doar 82 de minute de joc și s-a caliifcat în sferturile turneului WTA 1000 de la Indian Wells. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 20:00
Data actualizarii: Miercuri 16 Martie 2022, 07:03

Simona Halep - Sorana Cîrstea 6-1, 6-4

Sorana Cîrstea nu s-a ridicat la înălțimea ocaziei duelului cu Simona Halep din cadrul optimilor de finală ale competiției WTA 1000 de la Indian Wells.

Presiunea oportunității de a deveni „prima rachetă” a României a apăsat-o pe jucătoarea mai slab clasată: nervozitatea s-a citit din cele 31 de erori neforțate comise de Cîrstea, un număr dublu raportat la cele 16 greșeli de acest tip aparținându-i Simonei Halep. 

Hotărâtă și mult mai motivată decât în aparițiile precedente în această ediție a competiției din California, Simona Halep a aplicat un tenis agresiv în primul set, neutralizând jocul Soranei Cîrstea prin a-l replica.

În manșa secundă, a fost nevoie de calm și un serviciu constant din partea Simonei Halep pentru a tranșa, de la 4-egal, soarta meciului în minim de seturi. 

Setul 2: 

6-4: Game, set & meci, Simona Halep! La a doua minge de meci procurată, jucătoarea mai bine clasată face diferența și se califică în sferturi. A doua victorie fără set pierdut pentru Simona Halep la Indian Wells. 

Halep va rămâne „prima rachetă” a României, după încercarea eșuată a Soranei Cîrstea de a o devansa. 

Prin acest succes, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de €152,355 și are șansa de a juca în sferturi împotriva Petrei Martic (79 WTA), care a învins-o pe Liudmila Samsonova (32 WTA), scor 7-6, 6-4. 

Scorul întâlnirilor directe între Simona Halep și Sorana Cîrstea este acum egal, 2-2. 

5-4: Simona Halep nu se lasă incomodată de retururile Soranei Cîrstea și pune încă un hold pe tabelă. Un singur game îi mai lipsește pentru a se califica în sferturile de finală și a-și păstra statutul de „prima rachetă” a României. 

4-4: Sorana Cîrstea nu mai lasă puncte ușoare în urmă și egalează din nou, făcând legea cu serviciul. 

4-3: 0-30 nu e un deficit care să o impresioneze pe Simona Halep, care muncește răbdătoare și întoarce game-ul, cu patru puncte la rând. 

3-3: Cîrstea servește solid pentru a egala la trei, face primul game după o serie de 3 consecutive reușite de Simona Halep. 

3-2: Sorana Cîrstea greșește neforțat la retur și cedează un game aprig disputat, în care a fost aproape să facă break-ul, dar a cedat, căutând în mai multe rânduri scurtarea forțată a punctelor. 

2-2: Re-break, obținut de Simona Halep, iar setul doi reîncepe de la egalitate, după 20 de minute de joc. 

1-2: Simona Halep oprește forma de moment a Soranei Cîrstea și trece pe tabelă, reducând din diferență, după un game făcut cu dificultate. Cîrstea rămâne în zona liniei de fund, de unde dictează mai eficient punctele, dar defensiva Simonei Halep a ținut în acest game, spre deosebire de precedentele. 

0-2: Sorana Cîrstea confirmă break-ul și închide game-ul la cincisprezece. Urmează primele momente de tensiune autentică în acest joc pentru Simona Halep. 

0-1: Break, Sorana Cîrstea! O serie de lovituri convingătoare din partea underdog-ului acestui meci, iar setul 2 începe cum nu se putea mai captivant. 

  • 32-17 a fost raportul punctelor câștigate în primul set, favorabil Simonei Halep. Sorana Cîrstea a comis 14 greșeli neforțate, cu 9 mai multe decât Simona Halep. Raportul loviturilor direct câștigătoare: 6-4 pentru Simona Halep. 

Setul 1:

6-1: Game & prim set, Simona Halep! Trei break-uri reușite din prima de sportiva mai bine clasată în ierarhia mondială, iar Sorana Cîrstea are nevoie de două seturi extraordinare pentru a-și îndeplini obiectivul de a o depăși pe Simona Halep în clasament. 

5-1: Voleu de forehand aparent ușor, ratat de Sorana Cîrstea din zona fileului, iar Simona Halep își adjudecă primul game pe propria servă la zero. 

4-1: Sorana Cîrstea rezistă și se înscrie pe tabelă, după mai bine de 23 de minute de joc, la finalul unui game lung. 

4-0: Simona Halep, al doilea hold în prelungiri, bifat după o serie de lovituri năprasnice. Agresivă și proactivă, Halep neutralizează eficient jocul Soranei Cîrstea și îi face față, imitându-i stilul de joc. 

3-0: Break alb, Simona Halep! Erorile neforțate curg în jocul Soranei Cîrstea, complet depășită în prima jumătate a setului inițial, care a durat doar 10 minute. 

2-0: Atenție, tenis de înaltă tensiune! Jocul atinge o intensitate ridicată încă din primele game-uri, dar Simona Halep temperează jocul pentru a confirma break-ul, în prelungiri, prelungind inspirat schimburile de mingi. 

1-0: Simona Halep rezistă bine la retur, în primul game și face break la 15. 

Simona Halep a ales să primească în primul game al partidei. 


Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost repartizate să joace primul meci al zilei la Indian Wells, pe arena principală a complexului Indian Wells Tennis Garden.

Pentru prima dată după aproape 12 ani, Simona Halep și Sorana Cîrstea se duelează în circuitul WTA, iar sportiva din Constanța își va dori să egaleze scorul meciurilor directe, în care Cîrstea are avantaj minim, 2-1. 

Petra Martic (79 WTA) sau Liudmila Samsonova (32 WTA), oponentă în sferturi pentru jucătoarea calificată

Învingătoarea jocului dintre Halep și Cîrstea va primi în sferturi replica jucătoarei mai bune a întâlnirii dintre Petra Martic (79 WTA) și Liudmila Samsonova (32 WTA), aspect al tabloului principal care constituie o oportunitate în sine pentru sportiva din țara noastră calificată. 

Având securizate cecuri de câte €80,076 pentru prezența în optimile de finală, Simona Halep și Sorana Cîrstea se întâlnesc în meci direct pentru a stabili cine va fi jucătoarea care își va dubla, aproximativ, premiul financiar oferit de organizatorii turneului californian.

€152,355 este cuantumul cecului acordat sfertfinalistelor, cu €72,279 mai mult decât îi va fi acordat învinsei din acest meci. 

Duel direct pentru titlul de „prima rachetă” a României

Situate pe locurile 26 și 27 în ierarhia mondială a tenisului feminin, Simona Halep și Sorana Cîrstea vor decide pe teren, în meci direct, cine va deține supremația tenisului românesc în WTA.

Câștigătoarea partidei va avea un plus de 95 de puncte WTA, număr care îi este suficient Soranei Cîrstea să o devanseze pe Simona Halep, în cazul în care va obține a treia victorie în defavoarea sportivei din Constanța. 

Rezultatele meciurilor dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea

  • 2008, București 50k: 3-6, 6-3, 6-1 pentru Sorana Cîrstea
  • 2010, Marbella: 6-4, 7-6(4) pentru Simona Halep 
  • 2010, Cincinnati: 6-2, 6-4 pentru Sorana Cîrstea

Modifică setările cookies