Stranieri

„Revanșa lui Tătă! Intervenția lui valorează la fel ca golul lui Giroud!” Italienii, încântați de portarul român

Ciprian Tătărușanu (35 ani) confirmă încrederea pe care a primit-o din partea oficialilor lui AC Milan.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 28 Octombrie 2021, 20:49
Data actualizarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 08:35

Portarul român a intrat în poartă după accidentarea lui Maignan, iar de atunci a impresionat cu prestațiile sale solide. Mai mult, după ultimul meci din campionat, câștigat de 'rossoneri' cu 1-0 în fața lui Torino, Tătărușanu a fost extrem de lăudat pentru intervențiile decisive. 

Gazzetta dello Sport i-a dediat un material amplu portarului care și-a anunțat retragerea de la națională în urmă cu un an. Goalkeeper-ul a fost lăudat pentru meciul făcut cu Torino, iar italienii au punctat că începe să câștige teren în poarta lui AC Milan. 

  • Ciprian Tatarusanu

„Revanșa lui Tătă: decisiv cu Torino, poarta lui Milan începe să îi aparțină!”

Așa este titlul articolului în care prestația lui Tătărușanu este analizată de specialiștii faimosului ziar. 

„Intervenția în fața lui Sanabria valorează la fel de mult ca golul lui Giroud. Tătărușanu își îmbunătățește prestațiile de la meci la meci, iar competiția cu Mirante este inexistentă în aceste momente. 

Ciprian a fost unul dintre protagoniștii victoriei rossonerilor în fața lui Torino, chiar dacă scena i-a aparținut aproape în exclusivitate lui Giroud. De cealaltă parte, fotbalul funcționează astfel: dacă nu echivalezi cu salvarea unui penalty sau faci meciul carierei, sunt premiați cei care reușesc să înscrie, nu cei care îi previn pe oponenți din a face asta. 

Pentru Tătă nu a fost niciodată o problemă, un anti-personaj prin natură și în rolul de rezervă a portarului. Până acum câteva săptămâni, când a ieșit din umbra conului făcută de Maignan, operat la încheietura stângă, s-a găsit catapultat în poarta unei echipe candidată la Scudetto. 

Trebuie să punctăm cu sinceritate că fanii, pe lângă faptul că au asimilat vestea accidentării lui Maignan rău, au fost sceptici în privința lui Ciprian, însă încep să își schimbe părerile. Intervenția salvatoare la șutul lui Sanabria din a doua repriză a valorat cât golul lui Giroud, fiind un reflex care nu îi face regretați nici pe Mike, nici pe Donnarumma”, au scris italienii. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies