„Am devenit rus!” Eric Bicfavi, declarație controversată făcută în presa din Rusia

Eric Bicfalvi Război în Ucraina Rusia Ural Stranieri
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 11:38
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 12:45

Eric Bicfalvi (35 de ani), mijlocașul lui Ural Ekaterinburg, a oferit o declarație care poate fi considerată drept controversată în țara noastră, în cotextul războiului din Ucraina.

Într-un interviu în care a explicat pentru presa rusă de ce a ales să rămână în Rusia într-o perioadă în care țara sa susține Ucraina în războiul ilegal cu Federația, jucătorul cu nouă meciuri în tricoul naționalei României a susținut că „a devenit rus”.

„Am învățat câteva cuvinte și expresii în Ucraina. Dar limba este dificilă. M-a ajutat foarte mult să citesc cărți în limba rusă. Pentru că am rămas atâția ani în această țară, am devenit și eu rus”, a spus Bicfalvi, pentru Sport Express.

Bicfalvi a explicat de ce a ales să continue în Rusia și după începerea războiului din Ucraina

„Am primit oferte, dar am decis să rămân la Ural. Ultima oară, niște cluburi au încercat să profite de situația politică din jurul Rusiei și mi-au propus să îmi suspend contractul. Am refuzat. După aceea, nu m-au mai contactat.

De ce am refuzat? Din punctul meu de vedere, ar fi fost complet necinstit față de Ural. Sunt aici de șapte ani, dau totul pentru club și nu aș putea face așa ceva”, a mai spus Bicfalvi.

Bicfalvi joacă în Rusia din iulie 2016. Mijlocașul a jucat inițial șase luni la Tom Tomsk, iar ulterior a făcut pasul la Ural.

  • 5 goluri și un assist a reușit Bicfalvi la Ural în cele 18 meciuri jucate în acest sezon
  • Ural se află pe locul 10 în campionatul Rusiei după 17 etape, cu 21 de puncte.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!