Leo Saca Echipa Nationala fc barcelona nationala moldovei Stefan Stoica Stranieri

VIDEO Internaționalul român de juniori de la FC Barcelona a debutat pentru Republica Moldova și este golgheterul echipei catalane!

Leo Saca, om de bază la juniorii Barcelonei, a fost convocat la naționala Under 21 de peste Prut de selecționerul român al Moldovei, Ștefan Stoica.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 23 Octombrie 2023, 12:20
Data actualizarii: Luni 23 Octombrie 2023, 12:20

Leonard ”Leo” Saca (16 ani), internațional român de juniori la categoria Under 15 legitimat la FC Barcelona, a fost convocat în premieră în această lună de selecționerul Ștefan Stoica la naționala Under 21 a Moldovei, pentru care a și debutat în preliminariile Campionatului European, în 0-4 cu Suedia.

După ce a jucat ultimele zece minute în deplasarea din Suedia, Leo Saca a rămas pe banca de rezerve în Moldova - Macedonia de Nord 2-1 din aceleași preliminarii CE U-21.

Revenit la echipa de club, tânărul fotbalist, care poate evolua pe posturile de fundaș central, fundaș stânga și mijlocaș central, a semnat o ”dublă” în ultima etapă din campionatul Juvenil B, FE Grama - FC Barcelona 0-4, partidă disputată duminică.

Saca a marcat primele două goluri ale Barcelonei, în minutele 44 (cu o lovitură de cap din careu, după un corner) și 47 (din penalty), și este în acest moment golgheterul echipei, cu 4 goluri înscrise în 5 meciuri.

Leo Saca, de la naționala României la naționala Moldovei

”Sunt foarte fericit. E o experiență frumoasă să joci pentru națională, am simțit-o în partida cu Suedia. 

Colegii m-au primit cu brațele deschise, în pofida diferenței de vârstă. Sunt ca acasă.

Sper să fiu convocat și în partida cu Gibraltar și să marchez pentru Moldova”, a declarat pentru FMF Leo Saca după debutul pentru naționala de peste Prut.

El a fost convocat ultima dată de FRF în august 2022, când însă nu a jucat la naționala Under 16 a României în ”dubla” amicală cu Bulgaria (4-0 și 2-0), conform informațiilor existente pe site-ul FRF, unde nu se precizează motivul absenței fotbalistului.

În aprilie 2022, Saca fusese convocat la naționala Under 15 a României pentru ”Torneo delle Nazioni”, unde a evoluat titular pe postul de fundaș central în toate cele patru meciuri: cu Cehia (1-2, integralist), Mexic (2-2, schimbat în minutul 51), Norvegia (0-2, schimbat în minutul 67) și Anglia (3-1, integralist).

Foto: Anna Rotary / Federația Moldovenească de Fotbal

Info: Federația Moldovenească de Fotbal, FRF

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!