Daniel Boloca Echipa Nationala edward iordanescu nationala Italiei Sassuolo Stranieri

FOTO ȘI VIDEO Fotbalistul care nu a avut loc în naționala României joacă titular și impresionează în Serie A: Daniel Boloca ”ha qualità e si vede”!

Mijlocașul central a făcut un meci foarte bun și în victoria lui Sassuolo de vineri, 3-1 cu Hellas Verona.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Sambata 02 Septembrie 2023, 11:30
Data actualizarii: Sambata 02 Septembrie 2023, 11:33

Cu doar 6 minute oferite de selecționerul Edward Iordănescu în cele 4 meciuri pentru care a fost convocat anul trecut la naționala României, Daniel Boloca (24 de ani) și-a văzut în continuare de treabă în Italia, acolo unde a fost chemat la ”Squadra Azzurra” de Roberto Mancini și unde a ajuns titular în Serie A la Sassuolo, care l-a transferat în vară de la nou-promovata Frosinone după ”o afacere de peste 10 milioane de euro” (Sassuolo News).

Revenit după o accidentare care l-a ținut în afara gazonului o bună perioadă din pregătirea de vară, Boloca a debutat în Serie A contra campioanei Napoli, 0-2 în etapa a doua, când a fost titular.

Vineri seara, în 3-1 cu Hellas Verona din etapa a treia (Pinamonti 11, Berardi 63 și 73 - penalty, respectiv Ngonge 56), mijlocașul central a fost integralist în echipa lui Alessio Dionisi și a făcut un joc bun pentru Sassuolo, conform presei italiene.

Presa din Sassuolo este încântată de prestația lui Daniel Boloca: ”Bine lucrat! Viitorul a început”

”Ha qualità e si vede”, a scris simplu Tuttomercatoweb, care l-a notat cu 6 și a remarcat și problema lui Boloca: ”Multe atingeri la mijlocul terenului, dar parcă îi lipsește curajul. Nu îndrăznește, chiar dacă are calitatea de a face acest lucru, însă ce a arătat în timpul meciului este totuși suficient”.

Canale Sassuolo i-a dat nota 6,5: ”Boloca a confirmat impresiile foarte bune de la debutul cu Napoli, unde insuficiența s-a datorat doar greșelii grosolane de la penalty. Joacă într-o manieră simplă, dar eficientă, fără atingeri inutile: era nevoie de un mijlocaș ca el”.

6,5 a primit Boloca și de la Sassuolo News: ”A lui a fost prima reușită a meciului, cu un șut din afara careului. Meci ordonat, atent, cu câteva acțiuni inteligente. Bine lucrat! Viitorul a început”.

Daniel Boloca, de la naționala României la naționala Italiei

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în luna septembrie a anului trecut, pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Ulterior, în decembrie, Boloca a evoluat toate minutele în jocul-test de la naționala Italiei disputat la Coverciano sub privirile fostului selecționer Roberto Mancini.

”Când am primit telefonul de la echipa națională italiană pentru stagiu, atunci s-a împlinit visul meu, ceea ce îmi doream cu adevărat, pentru că mă simt 100% italian.

M-am născut și am crescut în Chieri, iar alegerea mea este să merg cu echipa națională italiană”, a explicat Boloca în această vară, imediat după transferul la Sassuolo.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!