FOTO ȘI VIDEO Alexandru Capac, românul ales ”Golden Boy” la Turneul Viareggio 2023, va juca la o forță din Serie A! ”Torino a pierdut inexplicabil un talent”

Alexandru Capac Atalanta primavera Torino Turneul Viareggio Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 21 August 2023, 07:40
Data actualizarii: Luni 21 August 2023, 08:02

Atacantul în vârstă de 17 ani a avut un sezon extraordinar la Torino și a fost desemnat cel mai bun jucător de la prestigioasa competiție Viareggio Cup.

Românul Alexandru Capac (17 ani), tânărul atacant din Craiova prezentat în exclusivitate de Sport.ro, a făcut un sezon de excepție la Torino și urmează să se transfere la Atalanta.

Atalanta este deja o echipă de top în Italia, care în ultimii ani a evoluat în fazele superioare din Champions League (2019-2020, când s-a calificat în sferturile competiției, 2020-2021, când s-a oprit în optimile de finală, și 2021-2022, când din grupe a ajuns până în sferturile Europa League) și în precedenta ediție din Serie A a încheiat pe locul 5.

Publicațiile din Torino nu înțeleg de ce nu a fost păstrat românul la club

”Capac pleacă de la Primavera, ajunge definitiv la Atalanta. El a făcut un sezon excelent la Torino, cu 21 de apariții la echipa Under 18, 10 goluri și 4 assist-uri (n.r. - în campionat, plus 4 goluri în cele 4 meciuri de la Viareggio) (Toro News), ”Toro a pierdut inexplicabil un talent, Capac merge la Atalanta. Este clar că nu putem păstra toți jucătorii, dar unele decizii nu pot fi lămurite pe deplin” (Torino Granata) sau ”Transferul se face, Capac va semna în câteva zile. Atalanta și Torino au ajuns la un acord pentru atacantul născut în 2005, gruparea granata îl va ceda definitiv după un sezon excelent. Din păcate însă, se pare că nu a fost suficient pentru a rămâne la Torino” (Primavera Toro Time), s-au plâns site-urile italiene specializate pe știrile despre Torino FC.

Folosit cu predilecție pe postul de extremă stânga, Capac a ajuns la clubul torinez în toamna lui 2021, de la CS Universitatea Craiova, și a câștigat trofeul ”Golden Boy” la Viareggio Cup din acest an.

Românul a devenit astfel cel mai bun fotbalist al prestigiosului turneu internațional de juniori, distincție primită de-a lungul ultimilor ani de internaționalii italieni Ciro Immobile (2010), Leonardo Spinazzola (2012) sau Bryan Cristante (2013), de exemplu.

Alexandru Capac pentru Sport.ro: ”A fost o onoare să pot să ajut la scrierea unei file în istoria clubului FC Torino”

”Pentru mine a fost o onoare și - i-aș spune - o plăcută și neașteptată surpriză să fiu desemnat <<Golden Boy>> la un turneu internațional de așa anvergură, mai ales că este un trofeu care de-a lungul anilor a fost câștigat de mari jucători.

A fost o onoare să pot să ajut la scrierea unei file în istoria clubului FC Torino, chiar dacă nu am câștigat finala (n.r. - 1-2 cu Sassuolo la Viareggio Cup)!”, spunea Alexandru Capac în interviul din acest an pentru Sport.ro.

Capac a debutat sâmbătă la Atalanta Primavera, în amicalul 2-2 cu Villa Valle (Serie D), în care a fost folosit pe finalul întâlnirii de antrenorul Giovanni Bosi.

Foto și video: Viareggio Cup, Torino

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!