OFICIAL Daniel Boloca, direct titular la Sassuolo! Fotbalist de 6 minute la naționala României și de 10 milioane de euro în Serie A

Daniel Boloca Echipa Nationala Frosinone nationala Italiei Sassuolo Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Sambata 15 Iulie 2023, 09:14
Data actualizarii: Sambata 15 Iulie 2023, 09:27

Transferul mijlocașului central de la Frosinone la Sassuolo a fost în cele din urmă oficializat.

După zile la rând în care italienii au scris despre transferul definitiv al lui Daniel Boloca de la Frosinone la Sassuolo, mutarea a fost oficializată joi și presa locală îl dă pe românul născut în Italia titular indiscutabil la noua echipă.

Mijlocașul central în vârstă de 24 de ani a ajuns la Sassuolo pentru suma de 6 milioane de euro, la care se adaugă și trei jucători la schimb, mijlocașul Abdou Harroui (cotă de piață de 2,7 milioane de euro, conform Transfermarkt), fundașul stânga Riccardo Marchizza (cotă de piață de 1 milion de euro) și portarul Stefano Turati (cotă de piață de 4,5 milioane de euro), primii doi transferați definitiv la Frosinone, ultimul doar împrumutat la nou-promovata în Serie A.

”O operațiune Boloca deloc simplă, care a implicat și alți trei fotbaliști, practic o afacere de peste 10 milioane de euro”, au punctat cei de la Sassuolo News, care consideră că mijlocașul central româno-italian va fi titular la echipa din Serie A indiferent de sistemul ales de antrenorul Alessio Dionisi, 4-2-3-1 sau 4-3-3.

Daniel Boloca, de la naționala României la naționala Italiei

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în luna septembrie a anului trecut, pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Ulterior, în decembrie, Boloca a evoluat toate minutele în jocul-test de la naționala Italiei disputat la Coverciano sub privirile selecționerului Roberto Mancini.

Foto: US Sassuolo

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!