Daniel Boloca Echipa Nationala edward iordanescu nationala Italiei Roberto Mancini Nationala

VIDEO Cum s-a descurcat Daniel Boloca în meciul-test jucat pentru naționala Italiei. Roberto Mancini l-a folosit toate minutele!

Mijlocașul central cu 6 minute în tricoul României este considerat de federația italiană ”jucător de interes național”.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2022, 11:56
Data actualizarii: Joi 22 Decembrie 2022, 11:59

Convocat la naționala Italiei de selecționerul Roberto Mancini pentru un stagiu de pregătire la Coverciano, Daniel Boloca, mijlocașul central al lui Frosinone care chiar astăzi a împlinit 24 de ani, a evoluat toate minutele în meciul-test de miercuri.

”Prima parte a stagiului pentru jucătorii de interes național s-a încheiat cu un joc în familie pe terenul <<Enzo Bearzot>> din Coverciano. 

După cele două zile de antrenament, meciul-test s-a disputat în două reprize de câte 40 de minute”, a scris federația italiană pe site-ul oficial.

Echipa în care Daniel Boloca a fost integralist s-a impus cu 1-0, prin golul lui Giorgio Cittadini, fundașul central de la Modena. 

Mijlocaș central într-un sistem 4-3-3, maratonist și la naționala Italiei

Românul cu 6 minute în tricoul României a fost folosit de selecționerul Roberto Mancini pe postul de mijlocaș central într-un sistem 4-3-3.

Federația italiană a făcut public inclusiv un video al acestui meci-test, din care a postat doar un scurt rezumat pe pagina de YouTube.

În filmul publicat de federali se poate vedea că Daniel Boloca a fost foarte activ atât în ofensivă, unde a avut două ocazii mari, cât și în defensivă, unde acțiunile adversarilor l-au găsit de multe ori repliat în propriul careu.

”În acest sezon la Frosinone, Boloca a alergat în medie 14 km pe meci, atât de mult încât este comparat cu Brozovic, maratonistul prin excelență al fotbalului italian”, scria și Gazzetta dello Sport într-un articol apărut zilele trecute.

Daniel Boloca la naționala României: 6 minute în 4 meciuri

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în luna septembrie, pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Foto: Getty for FIGC

Video: FIGC

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!