EXCLUSIV Echipa unui tricolor a scăpat de retrogradare după un meci amețitor, cu 5 goluri marcate în prelungiri! ”A fost o nebunie”

Raul Oprut Campionatul Belgiei KV Kortrijk lommel sk Thierry Ambrose Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 14:20
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 14:21

Raul Opruț revine în această vară la Kortrijk, în prima ligă a Belgiei, după împrumutul la FC Hermannstadt.

KV Kortrijk, echipă la care este legitimat internaționalul român Raul Opruț (26 de ani și 4 selecții), va continua în prima ligă a Belgiei după un baraj de poveste jucat cu Lommel SK.

În tur, Kortrijk s-a impus cu 1-0 pe terenul adversarei, iar în returul de duminică de pe ”Guldensporen Stadion” Lommel a deschis scorul repede (Rosa 3) și a egalat astfel situația la general.

Cum după 90 de minute a rămas 0-1, s-a trecut la prelungiri, în care au început să curgă golurile, nu mai puțin de cinci la număr: Thierry Ambrose (96, 101, 117) și Joao Silva (109) pentru Kortrijk și Lucas Schoofs (105 - din penalty) pentru Lommel, care a primit și un cartonaș roșu (Henry Oware 98)!

Cu 5-2 la general după 1-0 în deplasare și 4-2 acasă, echipa lui Raul Opruț, fundașul stânga care va reveni în această vară la ”De Kerels” după împrumutul la FC Hermannstadt, și-a păstrat astfel locul în prima ligă belgiană.

”A fost o nebunie de meci, însă sunt atât de fericit că s-au salvat! 

Îi felicit pe toți colegii, urmează ca în aceste zile să și vorbesc cu ei și cu conducerea clubului”, a declarat Raul Opruț pentru Sport.ro.

Născut în Caransebeș, fundașul stânga cu patru meciuri la naționala României a semnat în vara anului trecut un contract pe trei sezoane cu KV Kortrijk.

Raul Opruț a jucat la Chievo, Genoa și Albissola: ”Dacă nu mă duceam în Italia, nu ajungeam până la echipa națională”

Crescut de LPS Banatul Timișoara, Raul a petrecut ca junior șapte ani în Italia, la Chievo, Genoa și Albissola, după care a revenit în România, la FC Hermannstadt.

Om de bază la Genoa Primavera în sezonul 2017-2018, când a apucat să stea de două ori pe banca de rezerve și la prima echipă în Serie A, Raul a debutat la seniori în sezonul următor, când a fost împrumutat la Albissola, în Serie C, liga a treia din Peninsulă, dar campionat profesionist.

”Perioada din Italia a fost cea mai importantă pentru mine, m-am dezvoltat foarte mult din punctul de vedere al tacticii, al așezării în teren, al tuturor detaliilor cu privire la tacticizarea atât de specifică fotbalului italian. 

Au fost niște ani esențiali pentru mine, acum pot spune că, dacă nu mă duceam în Italia, nu ajungeam până la echipa națională”, declara Opruț pentru Sport.ro după prima sa convocare la ”tricolori”, în noiembrie 2022.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!