OFICIAL Dinamo l-a transferat pe fundașul naționalei României! ”Acord pentru împrumutul pe un sezon”

Raul Oprut Dinamo Echipa Nationala FC Hermannstadt KV Kortrijk Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 13:48
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 14:01

Campania spectaculoasă de transferuri continuă la Dinamo.

”Bine ai venit, Raul OPRUȚ!

Cluburile Dinamo 1948 București și KV Kortrijk au ajuns la un acord pentru împrumutul pe un sezon al fundașului stânga Raul Opruț.

Născut la Caransebeș, Raul a început fotbalul la Liceul Sportiv Banatul Timișoara și a fost format, mai târziu, de italienii de la Chievo. A ajuns apoi la echipa de tineret a celor de la Genoa, iar 3 ani mai târziu a fost repatriat de FC Hermannstadt.

În sezonul abia încheiat, Raul a jucat 3 meciuri în Liga I Belgiană pentru KV Kortrijk și 20 pentru Hermannstadt (sub formă de împrumut); 19 în Superliga și unul în Cupa României. A evoluat, de asemenea, 87 de minute pentru România, în amicalul disputat împotriva Columbiei, la finalul lunii martie a acestui an.

Clubul nostru va avea opțiunea de a-l transfera definitiv pe Raul, începând cu sezonul 2025-2026”, a anunțat miercuri după-amiaza Dinamo, pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Raul Opruț pentru Sport.ro: ”Dacă nu mă duceam în Italia, nu ajungeam până la echipa națională”

Crescut de LPS Banatul Timișoara, Raul a petrecut ca junior șapte ani în Italia, la Chievo, Genoa și Albissola, după care a revenit în România, la FC Hermannstadt.

Om de bază la Genoa Primavera în sezonul 2017-2018, când a apucat să stea de două ori pe banca de rezerve și la prima echipă în Serie A, Raul a debutat la seniori în sezonul următor, când a fost împrumutat la Albissola, în Serie C, liga a treia din Peninsulă, dar campionat profesionist.

”Perioada din Italia a fost cea mai importantă pentru mine, m-am dezvoltat foarte mult din punctul de vedere al tacticii, al așezării în teren, al tuturor detaliilor cu privire la tacticizarea atât de specifică fotbalului italian. 

Au fost niște ani esențiali pentru mine, acum pot spune că, dacă nu mă duceam în Italia, nu ajungeam până la echipa națională”, declara Opruț pentru Sport.ro după prima sa convocare la ”tricolori”, în noiembrie 2022.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!