GALERIE FOTO Daniel Boloca a devenit ”interesant” pentru echipa cu 7 trofee Champions League în palmares! Care este suma de transfer

Daniel Boloca AC Milan Echipa Nationala nationala Italiei Sassuolo Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 23 Mai 2024, 13:10
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2024, 13:31

Mijlocașul central româno-italian a retrogradat în Serie B cu Sassuolo, dar este la mare căutare printre granzii Italiei.

Retrogradat în Serie B cu Sassuolo după un sezon totuși reușit pe plan personal (32 de meciuri, dintre care 23 ca titular, și 2 goluri în Serie A și Coppa Italia), mijlocașul central Daniel Boloca (25 de ani) nu va continua aproape sigur în liga secundă italiană.

De serviciile sale se interesează nu doar Bologna, deja calificată direct în grupele Champions League, și Fiorentina, finalista Conference League din acest sezon, dar și vicecampioana AC Milan!

”Interes al lui Milan pentru Boloca de la Sassuolo”, a titrat Calciomercato, explicând motivele pentru care gruparea cu șapte trofee Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor în palmares urmărește semnătura fotbalistului:

”În ciuda unui sezon de uitat (n.r. - la Sassuolo), nu lipsesc jucătorii care au reușit să se pună în valoare, atrăgând astfel atenția marilor echipe.

Odată cu retrogradarea în Serie B, este clar că va fi complicat să fie păstrați fotbaliști ca Pinamonti și Berardi, dar aceștia nu sunt singurii care sunt gata să-și facă bagajele.

AC Milan a pus ochii pe Daniel Boloca. Mijlocașul născut în 1998 ar putea reprezenta o variantă pentru întărirea mijlocului <<Diavolului>>, acolo unde vor fi unele schimbări din vară.

Prețul jucătorului, urmărit și de Fiorentina, este de aproximativ 15 milioane de euro.

Milan are nevoie de un mijlocaș care să poată da o mână importantă de ajutor și în defensivă, dar ar putea fi vorba chiar de mai multe achiziții”.

Iar Sempre Milan a confirmat interesul lui AC Milan pentru Boloca: ”Vor intra pe piață pentru un nou număr 6, iar închizătorul, care mai are multe de arătat, este o opțiune interesantă pentru mijlocul echipei”.

Daniel Boloca, fotbalist de 10 milioane de euro la primul său sezon în Serie A

Mijlocașul central româno-italian a ajuns în vara anului trecut la Sassuolo de la Frosinone, în cadrul unei ”afaceri de peste 10 milioane de euro” (Sassuolo News).

Mutarea a implicat, pe lângă suma de transfer de 6 milioane de euro, și trei fotbaliști împrumutați sau cedați definitiv de Sassuolo la Frosinone.

Și pe Transfermarkt, în acest moment, cota mijlocașului este de 10 milioane de euro.

În ultima lună, Boloca s-a remarcat inclusiv în partidele de campionat cu granzii Inter Milano (victorie cu 1-0) și AC Milan (egal, 3-3), campioana și, respectiv, vicecampioana din actuala ediție. 

Daniel Boloca, de la naționala României la naționala Italiei

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în septembrie 2022 pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie 2022, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Ulterior, în decembrie același an, Boloca a evoluat toate minutele în jocul-test de la naționala Italiei disputat la Coverciano sub privirile selecționerului de atunci Roberto Mancini.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!