Alexi Pitu a dezvăluit ce obiective are la Bordeaux și cum s-a adaptat la echipă: „Îmi place presiunea!” Când au început negocierile pentru transfer

alexi pitu Girondins Bordeaux Ligue 2 Stranieri
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 21:02
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 21:05

Alexi Pitu (20 ani) a fost transferat de Girondins de Bordeaux în această iarnă de la Farul. 

Fotbalistul român face parte din planul francezilor de a se lupta pentru promovarea în Ligue 1. Alexi Pitu a semnat la sfârșitul lunii ianuarie cu Bordeaux, care a plătit două milioane de euro în schimbul său. Mutarea a luat pe toată lumea prin surprindere, asta în contextul în care nu au existat zvonuri de interes pentru tânărul fotbalist. 

În cursul zilei de vineri, Bordeaux a susținut conferința de presă de prezentare a lui Alexi Pitu, singurul transfer realizat în această iarnă. La conferință a fost prezent și directorul sportiv al echipei, Admar Lopes. Românul a vorbit despre obiectivele sale, dezvăluind și momentul în care a fost abordat de către oficialii francezi. 

Alexi Pitu, obiective importante la Bordeaux

„Am fost abordat după meciul cu CFR Cluj din campionatul României, am avut un meci dificil acolo, dar după meci am luat legătura cu cei de aici, mi-au prezentat tot proiectul și am luat o decizie importantă, spun eu și spre beneficiul meu. 

Acolo am avut mentalitate de învingător, am avut un antrenor care a fost un fotbalist foarte mare, aici am găsit un club profesionist, cu condiții foarte bune. Condițiile se aseamănă în mare parte, dar nivelul fotbalistic este altul. 

Clubul m-a primit foarte bine, jucătorii la fel, sper ca pe plan personal să am cât mai multe apariții, realizări cât mai multe, goluri, pase de gol și să promovăm în prima ligă, asta este cel mai important. 

Mă consider un jucător tehnic, așa am arătat și în campionatul României, am și viteză, tehnică și cred că mă integrez foarte bine în această echipă, unde am jucători care mă pot ajuta foarte mult. 

Am avut un sezon foarte bun, am prins mai multă încredere în mine, mai ales după prima reușită. De acolo au venit toate, jocurile bune și înainte jucam bine, nu am avut așa multe realizări, dar sezonul acesta am avut mai multe și am jucat foarte bine. 

Toți jucătorii m-au primit bine, cu Zuriko (n.r. Davitashvili Zuriko) mă înțeleg mai bine că avem și cunoștințe comune, echipa e foarte bună, adaptarea e foarte bună aici, m-am mutat recent și sper să fac un sezon bun. 

Presiune la fotbal există mereu, este o presiune benefică, mie îmi place presiunea și sunt sigur că o voi suporta și voi face o figură foarte frumoasă. 

Am vorbit cu Ianis Hagi, m-a felicitat imediat după transfer, mi-a spus că oricând am o problemă sau dacă am ceva să îi spun să îi dau un mesaj și mă va ajuta mereu. 

Obiectivul meu personal e să ajut echipa să promoveze cu goluri și pase de gol. Cam în orice poziție ofensivă, am jucat și atacant, lateral stânga și dreapta și în centru ca număr 10 mă simt foarte bine, sunt disponibil oriunde”, a declarat Alexi Pitu la conferința de presă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!