VIDEO EXCLUSIV „Tocmai asta e problema lui Alexi Pitu!” Alexandru Bourceanu, despre transferul iernii din Liga 1 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2023, 10:31
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2023, 10:35

Alexandru Bourceanu este convins că misiunea lui Alexi Pitu de a se impune la Bordeaux va fi extrem de dificilă. Pentru a-și susține ideea, fostul internațional român face o comparație între campionatul din România și cel din Franța. 

Alexi Pitu (20 ani) a plecat de la Farul Constanța în această iarnă. Farul Constanța a încasat 2 milioane de euro pentru atacantul său, clubul din Franța l-a securizat până în 2027

Alexandru Bourceanu cere răbdare pentru Alexi Pitu 

Chiar dacă va juca în Ligue 2, Alexandru Bourceanu (37 ani) este convins că Alexi Pitu nu va avea o viață ușoară la Bordeaux. Fostul căpitan al FCSB-ului este de părere că jucătorul format de Gică Hagi (57 ani) are nevoie de cel puțin 6 luni pentru a se adapta la noua sa echipă, asta din cauza nivelului scăzut din campionatul României. 

„Din păcate, eu nu ma jucat în Franța sau într-un campionat din Vest. Am întâlnit echipe mai organizat decât în România, deși FCSB e foarte organizată. În Franța întâlnește lucruri pe care nu le întâlnește în România, colegii mei care au jucat în Vest povestesc niște lucruri incredibile, la care noi nu ne-am fi gândit. Jucătorii se focusează doar pe fotbal, pentru celelalte probleme sunt oameni din club care-i ajută, ca transferul să fie cât mai lin, cât mai fără obstacole, ca ei să fie focusați la fotbal 100%.

Problema lui Alexi Pitu tocmai asta este, că noi suntem într-un loc, aici, iar ei sunt acolo (n.r. arată diferențele cu mâna). Cum va face el acest transfer e extrem de greu. Această adaptare este extrem de grea. Dacă ai sunt aici, ca și condiții, e clar că nivelul la care joacă este incredibil de mare și avem experiența de cum s-au comportat jucătorii români în momentul când au ieșit în străinătate. Ba mai mult, în campionatul Franței e un campionat în care sunt mulți jucători de origine africană, dueluri extraordinar de puternice, nu lasă spațiu, ceea ce îți dă foarte puțin timp de a perfoma acțiunile. Iar Alexi Pitu, într-o oarecare măsură, are nevoie de spațiu. Vine dintr-un campionat în care există spațiu, duelurile nu sunt foarte puternice și această adaptare va fi extrem de dificlă. Eu personal îi țin pumnii. 

Mai e ceva, nu trebuie să ne așteptăm ca Alexi Pitu să joace în următoarea jumătate de an foarte mult. Are nevoie de perioadă de adaptare. Sperăm ca din vară să rămână acolo sau să rămână în Franța”, a declarat Alexandru Bourceanu la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!