VIDEO EXCLUSIV Ce a trăit Alexi Pitu în primele zile la Bordeaux: "A zis că așa ceva nu a mai văzut!"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 22:58
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 22:57

Adrian Pitu (47 de ani), unchiul lui Alexi Pitu (20 de ani), a vorbit despre adaptarea tânărului fotbalist la Bordeaux, în liga a doua din Franța.

Alexi Pitu, transferat oficial de Bordeaux pe 26 ianuarie, de la Farul, a jucat deja în două meciuri din Ligue 2: 3-0 contra lui Dijon și 1-2 împotriva lui Le Havre, în ambele ocazii prinzând aproximativ 15-20 de minute.

Adrian Pitu: "Am vorbit cu Alexi după transferul la Bordeaux, a zis că așa ceva nu a mai văzut"

Adrian Pitu, fost mijlocaș la Steaua, Dinamo, Craiova sau Sportul, ține legătura cu nepotul său, care este impresionat de condițiile pe care le-a găsit la Bordeaux.

"Am vorbit cu el acum trei zile, înainte de ultimul meci. A zis că așa ceva nu a  mai văzut. Au preparatori personali, le dă să mănânce dimineață, prânz, seară. Toată ziua, de dimineață până seara, fotbal! Nu există așa ceva. Eu zic că o să reușească, e un copil talentat, în primul rând, și educat", a spus Adrian Pitu, la emisiunea Superfanii.

Întrebat ce sfat i-ar da lui Alexi, Adrian Pitu nu a stat mult pe gânduri.

"I-am zis așa: 'Băi, omule, tu ești numărul 10. Fă faza de apărare puțin, dar când o faci pe aia de atac, fă-o 100%! Dă o pasă de gol, un gol și nu îți mai zice nimeni nimic", a mai spus Adrian Pitu.

Antrenorul lui Bordeaux, încântat de Alexi Pitu 

David Guion a vorbit la finalul meciului cu Dijon despre victoria importantă obținută de echipa sa și a ținut să comenteze și debutul lui Alexi Pitu. Tehnicianul s-a arătat încântat de „prospețimea” arătată de român, punctând că se poate observa deja talentul pe care jucătorul îl are. 

„Copilul a ajuns la mijlocul săptămânii, e plin de prospețime, poți vedea din start că simte fotbalul, îl miroase. Balonul acela pe care îl pune în spatele celor doi din apărare, e magnific, el este. 

Trebuie ca și el să descopere Ligue 2, e multă densitate fizică...însă vedem că este un jucător care simte fotbalul”, a declarat David Guion conform maligue2.fr. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!