FOTO ȘI VIDEO S-a întors Alexi Pitu! Titular la Bordeaux în ultimele patru etape, românul este lăudat de antrenorul Albert Riera

alexi pitu Albert Riera Bordeaux Caen Ligue 2 Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 13:38
Data actualizarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 15:10

Internaționalul de tineret are 23 de meciuri jucate în acest sezon în Ligue 2 și Coupe de France.

Alexi Pitu (21 de ani) a evoluat titular la Bordeaux în ultimele patru etape din Ligue 2, ajungând astfel la 23 de meciuri în acest sezon pentru girondini, după ce antrenorul Albert Riera (fostul internațional spaniol care a jucat la Liverpool sau Manchester City) l-a folosit inclusiv pe un post neobișnuit, mijlocaș box-to-box, alături de cel de extremă stânga.

”Este adevărat că a jucat ceva mai retras decât de obicei în acea poziție, nu avem alții acolo, doar pe Issouf (n.r. - Sissokho) l-aș fi putut folosi.

Însă pentru acel post mi-am dorit un jucător cu caracteristicile lui Pitu, care să impună ritmul, să provoace adversarul, un fotbalist tehnic care să-i aducă spre el pe cei mai buni dintre adversari dar în egală măsură să fie capabil și de acea ultimă pasă”, a explicat recent Riera motivele pentru care l-a coborât pe român în linia mediană a echipei.

În ultima etapă din Ligue 2, victoria cu 1-0 în deplasare cu Caen, Pitu a evoluat din nou în atac, extremă stânga în sistemul 4-3-3.

”Automatismele sale cu Davitashvili (n.r. - internaționalul georgian Zuriko Davitashvili, care joacă pe postul de extremă dreapta la Bordeaux) sunt evidente. 

Curat din punct de vedere tehnic, a livrat o pasă cheie pentru Zuriko ('12) și nu s-a ferit de duelurile cu adversarii”, au scris cei de la WebGirondins, în timp ce publicația locală SudOuest i-a dat nota 6 (”satisfăcător”) lui Pitu pentru evoluția din victoria cu Caen.

Următorul meci de campionat al lui Bordeaux este sâmbătă, de la ora 20:00, pe teren propriu cu Bastia.

VIDEO Rezumatul meciului Caen - Bordeaux 0-1 din ultima etapă din Ligue 2

Clasamentul din Ligue 2

Clasamente oferite de Sofascore
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!