VIDEO Alexandru Ioniță is on fire! Două goluri și trei pase decisive în ultimele trei etape din China

Alexandru Ionita China League One Magno Cruz Shanghai Jiading Huilong Yunnan Yukun Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2024, 13:21
Data actualizarii: Sambata 25 Mai 2024, 13:27

Fostul rapidist este lider cu Yunnan Yukun FC în China League One.

Cu Alexandru Ioniță număr 10 și integralist, Yunnan Yukun FC a câștigat din nou sâmbătă dimineața, 2-1 la Shanghai Jiading Huilong FC, și continuă să fie lider în China League One, divizia secundă chineză.

Fostul rapidist a bifat pasa de gol, una simplă de data aceasta, la prima reușită (Luo Jing 36 - șut senzațional din afara careului), gazdele au egalat prin veteranul brazilian de 36 de ani Magno Cruz (76), însă Yunnan Yukun a reușit victoria după golul lui Zang Yifeng din minutul 90.

Astfel, Ioniță a ajuns la două goluri și trei pase decisive în ultimele trei etape din China, în total având acum trei goluri și cinci assist-uri după primele 11 runde.

Este decarul echipei care țintește promovarea

Cu minute tot mai puține la Rapid, Alexandru Ioniță II (29 de ani) a decis să semneze în această primăvară cu Yunnan Yukun, echipă nou-promovată în China League One, divizia secundă a Chinei, care are un start excelent de sezon.

Românul este decarul echipei care s-a înființat în 2021 și a promovat succesiv din liga a patra până în liga a doua, cu obiectiv accederea în prima divizie chineză.

Alexandru Ioniță, noul Nicolae Stanciu în China

După transferul la Yunnan Yukun, presa din China s-a întrebat dacă Ioniță poate deveni un jucător la fel de important precum Nicolae Stanciu - un fotbalist cu profil similar, care a jucat la Wuhan Three Towns și a câștigat titlul de campion.

"Yunnan Yukun a anunțat transferul lui Alexandru Ioniță, un mijlocaș de 29 de ani care a jucat la câteva cluburi din elită din România, precum Rapid București, CFR Cluj, Astra și Universitatea Craiova. Poate deveni el următorul Nicolae Stanciu?", a scris Titan Plus.

Nicolae Stanciu a jucat la Wuhan Three Towns în perioada martie 2022 - septembrie 2023.

Mijlocașul naționalei a marcat 11 goluri, a oferit 27 de pase decisive și a câștigat două trofee: titlul și Supercupa Chinei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!