GALERIE FOTO 6 milioane de euro pentru 66 de minute! Gică Hagi a păcălit din nou Vestul cu ”perlele” sale

Gheorghe Hagi Adrian Mazilu Enes Sali Farul Constanta Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 09:44
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 09:57

Adrian Mazilu și Enes Sali au dispărut din fotbalul mare.

Transferați pe câte 3 milioane de euro de la Farul Constanța la Brighton & Hove Albion și FC Dallas, Adrian Mazilu și, respectiv, Enes Sali, au dispărut din fotbalul mare.

Adrian Mazilu, atacant de 18 ani, nu a jucat deloc în Premier League și a fost împrumutat în returul ultimului sezon la Vitesse Arnhem, în Eredivisie, acolo unde a bifat doar 21 de minute pentru echipa care a retrogradat de pe ultimul loc, la care s-au adăugat 45 de minute în Cupa Olandei.

Fără gol sau pasă de gol în cele 66 de minute, Mazilu a revenit în această vară la Brighton, dar nu are vreo șansă să fie păstrat în lotul echipei din Premier League.

Enes Sali, cel mai tânăr debutant din istoria naționalei României, nu mai prinde nici măcar banca de rezerve la FC Dallas, pentru care încă nu a jucat vreun meci oficial, deși a ajuns în MLS din luna ianuarie.

Fără șanse să evolueze în MLS, mijlocașul ofensiv de 18 ani a fost trimis să joace în liga a treia nord-americană, la satelitul North Texas SC!

Reacția lui Gheorghe Hagi: ”Nu e treaba mea”

”Cât a fost cu noi, Mazilu a jucat. A fost bun, ați văzut ce poate. 

Când cineva pleacă de la noi, eu nu mai pot să răspund de ei. Nu mai depinde de mine. Când e cu mine, încerc să fac. După aceea, nu e treaba mea.

Sunt multe lucruri care trebuie să meargă într-o direcție ca să poți să excelezi. Sunt multe și nu vreau să intru în tipul acesta de dezbatere.

Academia n-a produs jucători? Jucătorii noștri n-au ajuns? Păi, când au ieșit cei mai buni din Europa? Cum n-au ieșit? Cele mai bune echipe din România au cumpărat de la noi. Cum n-am produs? Echipa națională a promovat 20 de jucători de la noi. Am produs foarte mult, mulți jucători buni și foarte buni.

Vreți jucători mari? Băgați bani! Statul să bage bani! Statul să sprijine, să dea lege. De câte ori am spus? M-am plictisit eu. Dacă vrem să facem performanță, o să vedeți că Mazilu nu mai pleacă și joacă la noi, la cea mai bună echipă, dar dacă trebuie să faci bugetul, pleacă pentru că trebuie să îl vinzi, chiar dacă e fraged, chiar dacă trebuia să mai stea.

Ce să mai demonstreze Mazilu când a ieșit campionul României și cel mai bun jucător în play-off? Ce să vă demonstreze la 17 ani? Cel mai bun din play-off! I-a terminat pe toți fundașii pe care i-a prins! Ce vreți să facă mai mult? Mazilu are nevoie de un club care să creadă în el, să-i garanteze și să intre să joace. Să vedeți atunci cum crește!

În rest, ce să fac eu? Dar nu răspund eu de asta! Când pleacă de la mine, nu o mai dați pe mine. Eu fac până la un punct. După aceea ce pot să fac?", spunea Gheorghe Hagi în acest an, într-o conferință de presă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!