Ziua în care Pele a fost portar! Detaliul mai puțin cunoscut despre legendarul fotbalist brazilian

Pele deces Pele Pele deces Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 23:21
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 23:37

Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento.

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021. 

"Te iubim la infinit, odihneşte-te în pace", a scris aceasta pe Instagram. Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma "cedării mai multor organe vitale".

Decesul lui Pele survine la 11 zile după încheierea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar şi la doi ani după dispariţia altui monstru sacru al fotbalului, argentinianul Diego Armando Maradona.

Detaliul mai puțin cunoscut despre Pele

Fotbalistul brazilian a debutat la 16 ani, iar de-a lungul carierei a reușit să scrie istorie cu realizările sale impresionante, însă puțini sunt cei care cunosc faptul că Pele a fost portar în patru partide. 

1959, 1963 (1964), 1969 și 1973 au fost anii de referință în care legendarul jucător a fost portar, iar într-una dintre ocazii a fost cu totul deosebită.

Pe 19 ianuarie 1964 s-a jucat a doua manșă a semifinalelor Cupei Braziliei (1963), zona de sud-vest. În tur, Santos se impusese cu 3-1, iar în al doilea meci, Pele a intrat în poartă după eliminarea lui Gilmar, pentru trei minute.

Trei minute în care a reușit să salveze echipa de la două situații de a marca, iar Santos s-a calificat în finala pe care a câștigat-o cu scorul general de 8-0, în fața celor de la EC Bahia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!