Rivaldo a justificat de ce nu a participat la funeraliile lui Pele: „Nu îmi place să aduc omagii!”

Rivaldo deces Pele Pele Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 08:00
Data actualizarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 08:12

Campionul mondial cu Brazilia în 2002 și-a justificat absența de la funeraliile legendarului Pele. 

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut de întreaga lume ca Pele, a murit pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani. Cancerul de colon a fost ultimul adversar al superstarului brazilian, care s-a stins din viață la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo.

Un singur campion mondial a mers a participat la înmormântarea lui Pele 

Trupul neînsuflețit al lui Pele a fost depus la stadionul Vila Belmiro din Santos, club pentru care superstarul a jucat 18 sezoane și a câștigat 6 campionate și două Copa Libertadores. La arenă, mai bine de 100.000 de brazilieni au venit să-l conducă pe „O Rei” pe ultimul drum. 

Surprinzător este că un singur campion mondial a participat la funeraliile lui Pele, Mauro Silva (54 ani), care a triumfat la ediția din 1994. Presa din Brazilia s-a declarat indignată că vedetele care au cucerit titlurile mondiale în 1998 și 2002 nu s-au sinchisit să-i aducă un omagiu celui care a făcut istorie în celebrul tricou galben al lui Selecao. 

Rivaldo (50 ani) și-a justificat absența de la evenimentul care a îndoliat milioane de oameni. Balonul de Aur din 1999 a mărturisit că chiar dacă ar fi fost în Brazilia, nu ar fi participat la funeraliile lui Pele, din simplu motiv pentru că nu este adeptul omagiului după ce persoana a decedat. 

„Aș vrea să clarific informația apărută în presă. Vorbesc doar pentru mine, chiar dacă aș fi fost în Brazilia, nu sunt sigur că aș fi mers la înmormântare, deși știu că Pele a fost cel mai bun din toate timpurile.

Nu îmi place să aduc omagii în acest moment (n.r. după ce a murit), nu sunt împotriva nimănui care vrea să o facă.

L-am cunoscut pe Pele, am stat cu el de câteva ori și am avut ocazia să îl onorez în timp ce era în viață. I-am arătat afecțiune și admirație de fiecare moment și de fiecare dată mi-a mulțumit pentru asta.

Nimeni nu va schimba respectul și admirația pe care le-am avut pentru el și continui să le am, chiar dacă nu am mers la înmormântare.

Cel mai mare omagiu se aduce în timpul vieții, iar eu am făcut asta și am o conștiință foarte curată”, a declarat Rivaldo, conform ESPN.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!