Cum a ajuns Edson Arantes do Nascimento să fie numit Pele. Povestea interesantă din spatele poreclei legendei braziliene

Pele deces Pele Pele deces Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 08:34
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 08:50

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani.

Pe contul de Instagram al legendei braziliene a fost postat un mesaj în care se precizează că moştenirea lui Pele pentru generaţiile viitoare este “iubire, iubire şi iubire”.

"Inspiraţia şi iubirea au marcat călătoria Regelui Pele, care a trecut astăzi în nefiinţă în linişte. În periplul său, Edson a încântat lumea cu geniul său în sport, a oprit un război, a avut acţiuni sociale în întreaga lume şi a răspândit ce a crezut cel mai mult că este soluţia tuturor problemelor: iubire.

Mesajul lui astăzi devine moştenire pentru generaţiile viitoare.

Iubire, iubire şi iubire, pentru totdeauna".  

Pele era internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo din data de 29 noiembrie. El suferea din 2021 de cancer de colon. Recent, medicii anunţau că Pele are insuficienţă cardiacă şi renală şi cancerul progresează.

Cum a ajuns Edson Arantes do Nascimento să fie numit Pele

Potrivit unchiului său Jorge, când Edson Arantes era un băiețel, îl puneam să joace în poartă o parte a meciurilor pentru a le oferi adversarilor un avantaj. Pele era atât de bun în postura de atacant, încât nu ratat nicio oportunitate de a marca. 

La momentul paradelor, era comparat cu Bile, un portar cu care juca tatăl său, iar la acea vreme i se spunea așa. Într-un interviu acordat pentru Sky Sports, Pele a oferit una dintre explicațiile pentru porecla sa.

"În portugheză, când lovești mingea spunem 'Pe'. Mai făceam și greșeli, nu știu, iar colegii mei au început să-mi spună 'Pe-le' din ce în ce mai des. Nu mi-a plăcut pentru numele meu era Edson, dar așa a început și iată-mă aici. Cei apropiați încă îmi spun Dico", povestea fotbalistul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!