FOTO Reacții din lumea sportului după moartea legendarului fotbalist, Pele: „Cine nu a visat când era mic să fie ca el?”

Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 23:50
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 23:50

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021.

29-12-2022 23:44

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 
 
În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.
 
Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  
29-12-2022 23:12

Didier Deschamps

„Cu dispariția lui Pele, fotbalul pierde una dintre cele mai frumoase legende, dacă nu, cea mai minunată. Ca toate legendele, regele a părut imortal. A făcut oamenii să viseze și să continue să facă generații și generații de fani ai sportului nostru. Cine nu a visat când era mic să fie ca Pele?

Cu numărul său 10, a pus virtuozitate din punct de vedere tehnic, creativitatea sa la echipe și în particular la cea a Braziliei a fost cea care a adus cele trei Cupe Mondiale. Pele a fost alianța dintre frumusețe și eficiență. Talentul său și recordurile sale vor rămâne mereu în memoriile noastre.

Către familia sa, cei dragi lui și tuturor brazilienilor, trimit sincerele mele condoleanțe și toată simpatia mea. Regele va rămâne rege, întotdeauna”, a spus Didier Deschamps, potrivit L'Equipe.
29-12-2022 22:58

Robert Lewandowski

„Odihnește-te în pace, campionule. Raiul are un nou star, iar fotbalul a pierdut un erou”

29-12-2022 22:49

Erling Haaland

„Tot ce vezi că face un jucător, Pele a făcut-o primul. Odihnește-te în pace”

29-12-2022 22:48

Rafa Nadal

„O zi tristă pentru lumea fotbalului, pentru lumea sportului. Moștenirea lui va fi mereu cu noi. Nu l-am văzut jucând, nu am fost chiar atât de norocos, dar mereu m-au învățat și mi-au spus că el este Regele fotbalului. Odihnească-se în pace! O, rege!”

29-12-2022 22:06

Gheorghe Hagi

"O zi tristă pentru fotbalul mondial, care astăzi a pierdut poate cea mai importantă personalitate. A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit și respectat fotbalul. A fost și va rămâne Unic. Condoleanțe familiei, cu stimă și respect" 

29-12-2022 22:04

Manchester United

„Odihnește-te în pace, Pele. Mulțumim pentru bucuria pe care ai oferit-o fanilor din fotbal.”

29-12-2022 21:54

Naționala Braziliei

„CBF (n.r. Federația Braziliană) plânge moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pele. Pele a fost mult mai mult decât cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor. Regele nostru a fost cel mai înalt exponent al unui învingător, care nu s-a speriat niciodată în fața dificultăților.

Băiat negru și sărac, Pele ne-a arătat că întotdeauna există o nouă cale. I-a promis tatălui său o Cupă Mondială și ne-a oferit trei, pe lângă faptul că a marcat 95 de goluri în 113 meciuri în tricoul galben. 

Regele ne-a dăruit o nouă Brazilie și nu putem decât să-i mulțumim moștenirii. Mulțumim, Pele. Din 1940 până la eternitate!”

29-12-2022 21:49

Neymar

„Înainte de Pele, 10 era doar un număr. Am citit fraza asta undeva, la un moment dat în viață. Dar această propoziție frumoasă este incompletă. Aș spune că înainte de Pele fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat voce săracilor, negrilor și mai ales a dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită regelui. El a plecat, dar magia lui rămâne. Pele este PENTRU TOTDEAUNA!”

29-12-2022 21:42

Real Madrid

„Real Madrid, președintele său și Consiliul de Adminsitrație regretă profund moartea legendei fotbalului mondial, Edson Arantes do Nascimento, Pele, unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor.

Real Madrid își dorește să-și exprime condoleanțe familiilor lor, celor dragi, cluburilor lor, Confederației Braziliei și tuturor fanilor fotbalului din Brazilia și din întreaga lume.

Legenda lui Pele va rămâne pentru totdeauna în memoria tuturor celor care iubesc acest sport, iar moștenirea sa îl face una dintre cele mai mari legende ale fotbalului mondial.

Pele a murit astăzi, la vârsta de 82 de ani. Odihnească-se în pace”

29-12-2022 21:38

Cristiano Ronaldo

„Condoleanțele mele cele mai profunte pentru toți din Brazilia și în particular pentru familia domnului Edson Arantes do Nascimento. Un „la revedere” pentru eternul Rege Pele, nu va fi niciodată îndeajuns să exprim durerea pe care o îmbrățișează această lume a fotbalului. O inspirație pentru foarte mulți, o referință de ieri, de azi, mereu va fi! Afecțiunea pe care a arătat-o mereu pentru mine a fost reciprocă în fiecare moment, chiar și de la distanță. Nu va fi niciodată uitat și memoria sa va rămâne cu noi întotdeauna. Odihnește-te în pace, Rege Pele!”
 

29-12-2022 21:35

Gary Lineker

„Pele a murit. Cel mai divin fotbalist și mai îmbucurător dintre oameni. A jucat unde puțini au fost aleși. De trei ori a ridicat cel mai mare trofeu în frumosul tricou galben. A plecat de lângă noi, dar va rămâne imortal în ce privește fotbalul. Condoleanțe, Pele”

29-12-2022 21:14

Fabrizio Romano

„Legenda Braziliei, Pele, a murit la 82 de ani, unul dintre cei mai buni jucători din lume care au schimbat jocul. Un om cu un talent de la Dumnezeu, un nume care va rămâne mereu în memorie. Toate gândurile sunt cu familia lui. Condoleanțe, legendă!”

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!