Pele Brazilia Fotbal extern

Pele a murit la 82 de ani! Agentul legendei braziliene a confirmat decesul 

Pele (82 ani) s-a stins din viață după mai multe săptămâni petrecute în spital!

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 21:01
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 00:22

Legenda Braziliei era grav bolnavă, iar agentul său a confirmat decesul pentru Associated Press, informează Sky News. Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021. 

Confirmarea oficială a decesului lui Pele 

Reprezentanții săi au postat pe contul de Instagram un mesaj în care anunțau decesul legendei fotbalului. 

„Inspirația și dragostea au marcat călătoria Regelui Pele, care s-a stins din viață în pace, astăzi. În drumul său, Edson a încântat lumea cu geniul său din sport, a oprit un război, și-a promovat munca socială în toată lumea și a împrăștiat ceea ce el credea a fi leacul pentru toate problemele noastre: iubire. 

Mesajul său de astăzi devine moștenire pentru generațiile viitoare. 

Iubire, iubire și iubire, pentru totdeauna”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială a brazilianului. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale 

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

A câștigat zece trofee alături de Santos și unul alături de New York Cosmos. De-a lungul timpului au existat dezbateri legate de golurile marcate în carieră de Pele, fiind diferite surse care aveau variante variate, însă brazilianul a înscris între 650 (în meciuri din campionat și 1281 de goluri (meciuri la nivel de seniori).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!