Mesajul lui Mario Zagallo, omul de care se leagă cele mai mari performațe ale lui Pele. A fost coechipier şi apoi selecţioner la naţională

Mário Zagallo deces Pele Pele Pele deces Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 13:36
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 13:44

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani.

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021. 

Mario Zagallo, coechipierul lui Pelé la titlurile mondiale obținute de Brazilia în 1958 şi 1962, apoi antrenor la încoronarea din 1970, a salutat, joi, pe Instagram, amintirea „celui mai mare dintre toţi”, după moartea lui Pele.

"Prietenul meu, alături de care am împărtăşit atâtea poveşti, victorii şi titluri, lasă o moştenire eternă şi de neuitat", a scris Zagallo, în vârstă de 91 de ani.

Mario Zagallo este unul dintre cei trei care au câştigat Cupa Mondială ca jucător şi selecţioner, alături de germanul Franz Beckenbauer şi francezul Didier Deschamps.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale 

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

A câștigat zece trofee alături de Santos și unul alături de New York Cosmos. De-a lungul timpului au existat dezbateri legate de golurile marcate în carieră de Pele, fiind diferite surse care aveau variante variate, însă brazilianul a înscris între 650 (în meciuri din campionat și 1281 de goluri (meciuri la nivel de seniori).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!