Șevcenko, apel disperat! "Să nu vă mai aud că spuneți și scrieți Kiev!" Care e, de fapt, forma corectă

Andrii Șevcenko Kiev Kyiv razboi Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 09:00
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2022, 17:41

Câștigătorul ”Balonului de Aur” din 2004 are mai mulți membri ai familiei care nu au părăsit Ucraina după invazia Rusiei.

Fostul mare fotbalist ucrainean Andrii Șevcenko, câștigător al ”Balonului de Aur” în 2004, a vorbit despre familia sa, rămasă în capitala Ucrainei după invazia armatei lui Vladimir Putin.

”Nu este vorba despre un conflict sau despre o operațiune specială, ci despre un atac perfid, o crimă împotriva civililor! Nimeni nu a crezut că așa ceva poate fi posibil, dar s-a întâmplat.

Vreau să mai spun o dată: să nu vă mai aud că îmi mai spuneți <<Kiev>>. <<Kyiv>> este felul în care se scrie și se pronunță corect numele orașului. <<Kiev>> este scrierea și pronunția rușilor.

Rudele mele sunt și acum în Ucraina. Mama mea și sora mea locuiesc la 20 de minute de centrul capitalei. Acum s-au mutat cu ele și alte rude, după ce au stat patru zile în beciuri, la subsol, pentru că locuiau lângă aeroport și toată zona a fost distrusă.

Familia mea nu a părăsit Ucraina pentru că acolo este țara lor, acolo este casa lor”, a spus Șevcenko, citat de football.ua.

Fostul atacant de la Milan sau Chelsea se află în prezent în Italia, unde a antrenat ultima dată (la Genoa, în Serie A) și de unde contribuie la strângerea de fonduri pentru refugiații ucraineni.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!