GALERIE FOTO Campionatul de fotbal din Ucraina s-a reluat! Șahtior Donețk a jucat în primul meci, disputat în capitala Kiev

Ucraina Kiev metalist harkov razboi Sahtior Donetk Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 August 2022, 08:51
Data actualizarii: Miercuri 24 August 2022, 08:53

Ultimul meci din competiția internă se disputase pe 12 decembrie anul trecut, sezonul fiind apoi suspendat din cauza invaziei Rusiei.

S-a reluat prima ligă de fotbal a Ucrainei, întreruptă din cauza războiului cu Rusia. Echipele Şahtior Doneţk şi Metalist Harkov au disputat marţi primul meci, iar scorul a fost egal, 0-0.

Doar trei fotbaliști străini au fost prezenți în Șahtior Donețk - Metalist Harkov 0-0

Meciul s-a disputat pe Stadionul Olimpic din Kiev, iar în efectivele celor două formaţii şi-au găsit locul şi trei jucători străini. 

Astfel, la echipa Şahtior au evoluat Neven Djurasek (Croaţia) şi Lucas Taylor (Brazilia), iar pe banca echipei Metalist s-a aflat, ca rezervă, brazilianul Wendel.

Lovitura de start, dată de un soldat din Regimentul Azov

Partida a avut loc chiar de Ziua Drapelului Naţional al Ucrainei, iar jucătorii au intrat pe teren purtând drapelul pe umeri. La stadion a fost arborat un drapel cu însemnătate istorică, datând din 1976.

Lovitura de start a meciului a fost dată de Iaroslav, un soldat din regimentul Azov, care a fost rănit în luptele duse în regiunea Kiev. El a fost aplaudat de jucătorii şi stafurile celor două echipe.

Meciurile din campionatul Ucrainei se joacă fără spectatori

Ultimul meci din campionatul Ucrainei se disputase la 12 decembrie 2021. Sezonul 2021-2022 nu a mai fost reluat după pauza de iarnă din cauza războiului declanşat de Rusia.

La 26 aprilie campionatul 2021-2022 a fost suspendat definitiv.

Vadim Gutzeit, ministrul Tineretului şi Sportului din Ucraina, a precizat în luna iulie, că meciurile din campionatul 2022-2023 se vor juca pe teritoriu ucrainean, fără spectatori şi cu reguli stricte de securitate.

Foto: uaf.ua

News.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!