Andrii Șevcenko Balonul de Aur conflict Oleksandr Zincenko Ucraina Fotbal extern

”Balonul de Aur” care nu stă cu mâinile-n sân: ”Împreună vom câştiga! Slavă Ucrainei!”

Andrii Șevcenko a câștigat în 2004 titlul de cel mai bun fotbalist al lumii și a fost selecționerul Ucrainei la Euro 2020.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 15:39
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 15:41

Oleksandr Zincenko, căpitanul naţionalei Ucrainei şi jucător la Manchester City, a vorbit despre conflictul dintre Rusia şi Ucraina, spunând că ţara sa aparţine ucrainenilor şi că nimeni nu o va putea lua.

"Ţara mea aparţine ucrainenilor şi nimeni nu o poate lua vreodată. Nu o vom preda! Nu pot să stau şi să nu vorbesc despre asta. 

Întreaga lume civilizată este îngrijorată de situaţia din ţara mea. Ţara în care m-am născut şi am crescut şi ale cărei culori le apăr pe plan internaţional. 

O ţară pe care încercăm să o slăvim şi să o dezvoltăm. O ţară ale cărei graniţe trebuie să rămână intacte", a spus Zinchenko pe reţelele de socializare.

Șevcenko: ”În ultimii 30 de ani ne-am format ca naţiune”

Zinchenko, 23 de ani, a fost căpitanul Ucrainei la Euro 2020 şi a jucat de 48 de ori în echipa naţională, de la debutul său în 2015.

Şi fostul selecţioner Andrii Şevcenko a transmis un mesaj, în care face apel la unitate în faţa pericolului reprezentat de Rusia.

"Ucraina este patria mea. Mereu am fost mândru de poporul meu şi de ţara mea. 

Am trecut prin multe momente grele şi în ultimii 30 de ani ne-am format ca naţiune. O naţiune de cetăţeni sinceri, muncitori şi iubitori de libertate. Acesta este cel mai important atu al nostru. 

Astăzi este o perioadă dificilă pentru noi toţi. Dar trebuie să ne unim. Împreună vom câştiga! Slavă Ucrainei!”, a scris el.

News.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!