VIDEO Shevchenko, în lacrimi la TV: "Trebuie să convingem Rusia să oprească focul! Sunt orașe bombardate, copii și bătrâni uciși"

Andriy Shevchenko Rusia Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 10:15
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 10:15

Andriy Shevchenko (45 de ani), legendă a fotbalului ucrainean, deplânge situația din țara natală în contextul războiului cu Rusia și cere ajutor.

Aflat la Londra, fostul mare atacant de la AC Milan a vorbit duminică seară la emisiunea Che Tempo Che Fa, de la RAI, unde a promovat o strângere de fonduri organizată de Crucea Roșie din Italia pentru victimile din Ucraina.

Shevchenko, în lacrimi la TV

Shevchenko a fost foarte emoționat pe parcursul interviului și nu și-a putut stăpâni lacrimile. Selecționerul Ucrainei din perioada 2016-2021 a vorbit și despre mai mulți membri ai familiei sale, care au decis să rămână în țară.

"Vă rog să vă deschideți inima în fața oamenilor mei, în fața femeilor, a copiilor și a bătrânilor care au nevoie de atât de mult ajutor. Faceți-i să simtă ceea ce am simțit eu din partea voastră. Nu pot să privesc ce se întâmplă în țara mea fără să plâng.

Mama, sora și alți membri ai familiei mele sunt în continuare în Ucraina, vorbesc cu ei zilnic. A fost alegerea lor să rămână acolo. Îmi spun adevărul despre ceea ce se întâmplă în țară - orașe bombardate, copii și bătrâni uciși. Trebuie să convingem Rusia să oprească focul, să găsim o soluție diplomatică pentru a opri războiul", a declarat Shevchenko, citat de L'Equipe.

Andriy Shevchenko: "Oamenii mor, copiii mor, rachetele se îndreaptă către casele noastre"

Într-un alt interviu acordat zilele trecute pentru Sky Sports, fostul mare atacant de la Dinamo Kiev, AC Milan sau Chelsea a vorbit, de asemenea, cu mare emoție despre ce se întâmplă în țara sa.

"Sunt foarte mândru că sunt ucrainean. Este un moment foarte dificil pentru țara mea, pentru oamenii mei și pentru familia mea. Mama și sora mea sunt în Kiev acum, unde se întâmplă lucruri groaznice. Oamenii mor, copiii mor, rachetele se îndreaptă către casele noastre. Trebuie să oprim acest război, trebuie să găsim o modalitate.

Mama și sora, la fel ca mulți alți ucraineni, refuză să plece, sunt hotărâte să lupte pentru libertatea noastră. Suntem niște oameni uniți, o țară unită. Se acordă mult sprijin, familiile încearcă să împartă mâncarea cu soldații. E unul dintre cele mai dificile momente din istoria Ucrainei, dar oamenii sunt uniți pentru că vor libertate, vor să-și apere casele", a spus Shevchenko.

La finalul emisiunii, Shevchenko a fost întrebat dacă vede luminița de la capătul tunelului în această situație, iar ucraineanul s-a blocat pe moment. După cinci secunde de tăcere, a răspuns: "În acest moment, nu, dar cred în continuare că o cale diplomatică este metoda prin care se poate încheia acest război".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!