Pele deces Pele Pele deces Stiri

GALERIE FOTO Primele pagini ale marilor publicații internaționale. Tribut impresionant adus legendarului Pele: imagini de colecție

Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 08:12
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 08:26

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021. 

"Te iubim la infinit, odihneşte-te în pace", a scris aceasta pe Instagram. Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma "cedării mai multor organe vitale".

Decesul lui Pele survine la 11 zile după încheierea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar şi la doi ani după dispariţia altui monstru sacru al fotbalului, argentinianul Diego Armando Maradona.

Omagiu impresionant adus de publicațiile internaționale

A doua zi de la anunțul morții lui Pele, marile publicații internaționale au adus un tribut deosebit celui care este considerat de mulți cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Pe prima pagină a principalelor ziare din lume a fost imaginea jucătorului brazilian, alături de mesaje de omagiere pentru "regele" fotbalului. 

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale 

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

A câștigat zece trofee alături de Santos și unul alături de New York Cosmos. De-a lungul timpului au existat dezbateri legate de golurile marcate în carieră de Pele, fiind diferite surse care aveau variante variate, însă brazilianul a înscris între 650 (în meciuri din campionat și 1281 de goluri (meciuri la nivel de seniori).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!