Ion Țiriac, despre Putin și Trump: predicția miliardarului român despre război nu s-a adeverit, la un an distanță

Ion Tiriac Donald Trump Vladimir Putin Stiri
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 16:20
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 16:19

Ion Țiriac credea, în urmă cu 11 luni, că tensiunea dintre ucraineni și ruși va fi aplanată. 

Ion Țiriac (83 de ani) a vorbit, la scurt timp de la invazia începută de Armata Rusă în Ucraina, în data de 24 februarie 2022.

În urmă cu 11 luni, miliardarul român anticipa aplanarea conflictului militar, lucru care nu s-a adeverit, la aproape un an de la începutul războiului. 

Ion Țiriac: „Nu mi-e teamă, pentru că rațiunea prevalează, c-o fi Biden, c-o fi Putin sau domnul Geoană.”

„Noi putem să jucăm un rol mult mai înalt în diplomație decât într-o formă militară. Suntem foarte aproape noi de Rusia, și ca istorie, de atâtea sute de ani... 

Nu știu, dar când începe Putin să spună: 'România și Polonia!' Sunt foarte aproape, dar nu mi-e teamă, pentru că rațiunea, până la urmă... c-o fi Biden, că o fi Putin, domnul Geoană... prevalează. Însă eu sunt cel mai aproape care există,” spunea Ion Țiriac, în urmă cu unsprezece luni.

Descriindu-i pe Vladimir Putin și Donald Trump, Ion Țiriac a spus următoarele: „Pe Putin nu l-am cunoscut cum l-am cunoscut pe Trump. Știți foarte bine că Putin este președintele de onoare al Federației Internaționale de Judo. 

A trebuit cu Năstase, când a fost Grand Prix-ul la Viena, să mergem să luăm ceaiul cu el, dar a trebuit să plec, pentru că nu îmi văzusem familia.

Nu l-am cunoscut pe domnul Putin. 

Trump? Care Trump? Președintele țării sau business man-ul care mânca cu noi la masă și bea bere, când eram la Forest Hills, cu ocazia US Open.

Martina Navratilova, la un moment dat, voia să cumpere un apartament în Trump Tower. Mi-a spus să-i dau un telefon lui Donald Trump.

I-am răspuns: 'Băi, Martina, tu ești cine ești. Să-i dau eu telefon?' 

Am dat un telefon, iar în douăzeci de minute, Donald i-a dat o reducere de 25% Martinei Navratilova, pentru a-și cumpăra un apartament. Așa îl cunosc pe domnul Trump,” a spus Ion Țiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu.”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!