Fără fotbal pe Arcul de Triumf! Stadionul revine la Federația Română de Rugby 

Arcul de Triumf federatia romana de rugby Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 13:36
Data actualizarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 13:40

Stadionul Arcul de Triumf rămâne un vis interzis pentru echipele din Liga 1 care își doreau să evolueze pe arena inaugurată pe 3 iulie 2021. 

Arena inaugurată în urmă cu câteva luni era „urmărită” de câteva cluburi din prima ligă a României, care și-au exprimat dorința de a evolua pe Arcul de Triumf. În ciuda faptului că s-au dus „lupte” în acest sens, stadionul îi revine Federației Române de Rugby, care anunțase deja prin vocea lui Alin Petrache, președintele Federației, că disputarea meciurilor de fotbal ar fi puțin probabilă, unul dintre motive fiind posibilitatea stricării gazonului. 

FRR a convocat o Adunare Generală în luna octobrie prin care se cere aprobarea primirii în folosință gratuită de către Federație a unei părți din stadion, mai puțin zonei de cazare, a centrului de recuperare pentru sportivi, dar și a terenurilor de tenis. Din informațiile sport.ro, cerea urmează a fi aprobată, astfel că arena îi revine Federației de Rugby

Dinamo și FCSB sunt cluburile care au făcut cerere pentru a evolua pe Arcul de Triumf, iar ministrul Eduard Novak a lăsat de înțeles că cluburile de fotbal ar putea juca pe noua arenă. Ministrul spunea în urmă cu o lună că Dinamo ar avea șanse să joace pe noul stadion, însă ultimele decizii contrazic acest lucru. 

„Suntem în proces pentru a da posibilitatea echipei Dinamo să joace pe acest teren. Nu vreau să intru în detalii administrative, dar îmi doresc să fie folosită baza şi de rugby şi de fotbal. Aşa consider că este normal. Cât de curând, la început de septembrie, e posibil ca Dinamo să joace pe Arcul de Triumf. Suntem în discuţii cu cei de la Dinamo”, spunea Novak. 

Stadionul Arcul de Triumf 

  • capacitatea arenei este de 8.155 locuri
  • intregul complex are o suprafata construita desfasurata de 21.852 mp
  • suprafata de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 m si o latime de 68 m) 
  • este prevazuta cu gazon natural ranforsat sintetic
  • dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigatie si incalzire pentru sezonul de iarna
  • vestiare pentru sportivi, antrenori, arbitri, delegați
  • zonă comentatori, zonă flash interviu, zonă pentru studio-uri de presă
  • 42 de locuri de cazare pentru sportivi
  • sală de antrenament
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!