Dani Alves rămâne la închisoare. Decizia judecătorilor la cel de-al doilea recurs depus de fotbalist

Dani Alves agresiune sexuala Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Mai 2023, 13:54
Data actualizarii: Miercuri 10 Mai 2023, 14:02

Cererea de punere în libertate a fotbalistului brazilian Dani Alves a fost respinsă pentru a doua oară. 

Judecătorul responsabil cu ancheta privind presupusul caz de viol asupra unei tinerea decis să-l menţină în arest preventiv pe fostul internaţional.

"Tribunalul de instrucţie din arondismentul 15 din Barcelona a respins cererea de repunere în libertate solicitată de apărare", a anunţat Tribunalul superior de justiţie din Catalonia, ceea ce semnifică faptul că jucătorul de 40 de ani va rămâne în închisoare.

Avocaţii lui Dani Alves, care se află în detenţie din 20 ianuarie 2023, au cerut eliberarea clientului lor pe 20 aprilie, după ce jucătorul formulase anterior propria sa cerere de eliberare în cadrul unei audieri la cererea sa, susţinând că a avut relaţii sexuale consimţite cu reclamanta.

Magistratul a respins ererea de eliberare, precum şi toate măsurile intermediare (cauţiune, retragere de paşaport, brăţară electronică), menţinându-l pe acesta în închisoare.

Motivul pentru care a fost respins primul recurs
 

Primul recurs, din luna februarie, a fost respins din cauza "riscului ridicat de fugă", legat de "pedeapsa mare care îi poate fi aplicată în acest caz în care există severe indicii care îl incriminează şi din cauza importantelor posibilităţi materiale pe care le are pentru a-i permite să fugă din Spania".

În declaraţiile anterioare în faţa judecătorului de instrucţie, Dani Alves oferise până la trei versiuni diferite, începând prin a spune că nu o cunoaşte pe tânără, pentru ca mai apoi să recunoască faptul că i-a făcut un sex oral consimţit.

Pe 10 ianuarie, tribunalul din Barcelona a anunţat că a deschis o anchetă pentru un presupus delict de agresiune sexuală după o plângere a unei femei, care l-a acuzat că a violat-o în discoteca Sutton din capitala catalană, în noaptea dintre 30 şi 31 decembrie.

La scurt timp după ce femeia a denunţat agresiunea sexuală, Dani Alves s-a întors în Mexic pentru a se alătura echipei Pumas UNAM. Fotbalistul de 39 ani a evoluat la FC Barcelona în perioadele 2008-2016 şi 2021-2022, iar din iulie 2022 a semnat un contract pe un an cu Pumas UNAM, care i-a reziliat înţelegerea pe 20 ianuarie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!