Două vedete ale naționalei Franței, arestate pentru agresiune sexuală!

Rugby agresiune sexuala arestare Franța rugby rugbisti arestati Rugby Echipa națională de rugby a Franței / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 15:17
Data actualizarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 15:20

Cei doi se află acum în mâinile autorităților din Argentina. 

Doi membri ai echipei naționale de rugby a Franței, care efectuează un tur de meciuri amicale în America de Sud, au fost arestați de poliția din Buenos Aires, fiind acuzați de agresiune sexuală

Auradou și Jegou, arestați la Buenos Aires pentru agresiune sexuală

După ce au fost pe teren la victoria 28-13 contra reprezentativei Argentinei, Hugo Auradou (20 de ani / Section Paloise) și Oscar Jegou (21 de ani / Stade Rochelais) au fost arestați la Buenos Aires și vor fi trimiși către procuratura din Mendoza, pentru a da declarații. Dacă mărturiile acestora se vor alinia cu acuzațiile presupusei victime, atunci cei doi vor fi arestați și ținuți la închisoare până când procesul va intra pe rol.

  • Oscar Jegou / Foto - Getty Images

Cei doi rugbiști ar fi agresat sexual o femeie chiar în Hotelul Diplomatic din Mendoza, unde delegația lor a fost cazată pentru meciul-test din weekend. Naționala Franței mai are de jucat amicale cu Uruguay și o a doua partidă cu Argentina. Cei doi au fost colegi în echipa U20 a francezilor, care a devenit campioană mondială în 2023, în Africa de Sud, și a terminat pe locul secund în U20 Six Nations Championship (2023). 

Al treilea jucător fusese scos din lot din cauza remarcilor rasiste

E al doilea mare scandal în care sunt implicați recent jucători din naționala de rugby a Franței. În urmă cu câteva zile, Melvyn Jaminet (25 de ani) a fost exclus din lot, după ce a pus pe unul dintre conturile sale de pe rețelele sociale un video în care făcea comentarii rasiste. "Promit, primul arab pe care îl văd pe drum, îl voi da un cap în gură", a spus Jaminet în videoclipul de pe Instagram.

Derapajul a venit, probabil, în contextul luptei politice între partidele de extremă dreapta și cea de stânga în alegerile parlamentare din Franța. Jucătorul de la Rugby Club Toulonnais și-a cerut ulterior scuze public pentru greșeala sa. Franța este una dintre echipele naționale de mare valaore din rugby-ul mondial, fiind câștigătoare a Five Nations/Six Nations Championship de 18 ori, ultima dată în 2022. 

Foto - Getty Images 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!