Coronavirusul ar avea o SLABICIUNE! Descoperirea facuta de cercetatorii care cauta un vaccin impotriva acestuia 

coronavirus covid-19 Stiri Coronavirusul ar avea o SLABICIUNE! Descoperirea facuta de cercetatorii care cauta un vaccin impotriva acestuia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Aprilie 2020, 13:00
Data actualizarii: Marti 07 Aprilie 2020, 13:01

Oamenii de stiinta au descoperit o posibla slabiciune a coronavirusului. 

Cercetatorii de la Scripps Research au descoperit o slabiciune a coronavirusului in timp ce cauta un vaccin care sa il poata combate. Din descoperirile acestora reiese ca anticorpii care lupta impotriva SARS, un virus care a afectat de asemenea Asia, s-au atasat in laborator si coronavirusului care provoaca noul COVID-19. 

Acestia au folosit anticorpi recoltati in anul 2006 de la un pacient care a fost infectat cu SARS si i-au folosit asupra noului coronaviurus. Din asta au observat ca anticorpii se ataseaza unei anumite zone a virusului, ca in cazul SARS si au concluzionat ca zona respectiva ar fi o slabiciune a virusului, care ar putea fi tintita cu medicamente pentru a gasi un tratament exact. 

Profesorul Ian Wilson a studiat fenomenul si a explicat intr-un articol de stiinta cum anticorpii nu s-au atasat virusului ca in cazul SARS, insa declara ca asta nu inseamna ca acestia nu ar putea ucide virusul. 

"Aceste cunostinte suplimentare obtinute despre virus si structura lui pot ajuta in obtinerea unui vaccin, nu doar impotriva acestui virus, dar si a altor tipuri de coronavirus", a scris Ian Wilson in articolul stiintific. 

Cercetatorului institutului Scripps Research sunt in cautarea donatorilor de sange printre pacientii care au fost vindecati de coronavirus, pentru a analiza tipul de anticorpi pe care acestia l-au dezvoltat. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!