GALERIE FOTO Cine e Olena, soția lui Volodimir Zelenski. Partenera președintelui ucrainian a rămas la Kiev și a transmis mesaje de mobilizare

Volodimir Zelenski Olena Zelenski Razboi ucraina sotie Volodimir Zelenski Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 16:07
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 16:33

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie, iar de atunci se duc lupte grele la granița de nord a României.

Într-unul dintre discursurile președintelui Ucrainei, acesta a anunțat că el și familia sa sunt ținta principală a rușilor, însă Volodimir Zelenski și cei apropiați lui nu au părăsit orașul Kiev. 

"Avem informaţii că inamicul m-a declarat ţinta numărul unu, iar familia mea este ţinta numărul doi", a spus, în dimineața de 25 februarie 2021, Volodimir Zelenski, confirmând informațiile oferite pe acest subict și de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Cine este Olena Zelenska, soția președintelui ucrainian

În ciuda amenințărilor pe care le-a primit, familia Zelenski a rămas în Kiev, iar Volodimir a transmis numeroase mesaje de mobilizare și a ieșit pe străzile capitalei pentru a fi alături de oamenii greu încercați în această perioadă.

Și Olena Zelenska, de profesie arhitect, a comunicat cu ucrainienii prin intermediul mesajelor postate pe contul de Instagram.

"Poporul meu drag! Ucraineni! Mă uit la voi toți astăzi. La toți pe care îi văd la TV, pe străzi și pe Internet. Vă văd postările și videoclipurile. Și știți ceva? Sunteți incredibili! Sunt mândră să trăiesc în aceeași țară cu voi!", a fost unul dintre mesaje. 

După ce Volodimir Zelenski a ajuns președintele Ucrainei, în 2019, Olena s-a implicat în numeroase campanii, printre care una despre nutriția sănătoasă și reformarea alimentației din școli, dar și în acțiuni care au legătură cu diplomația culturală sau siguranța și egalitatea de gen. 

Olena Zelenska s-a născut în Kryvyi Rih, pe 16 februarie 1978. Olena Zelenska și Volodimir Zelenski s-au căsătorit în 2003 și au împreună doi copii: Aleksandra Zelenskaya și Kiril Zelenskiy.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!