fc barcelona Raphinha Xavi Hernandez Spania

„Este un transfer minunat!” Fotbalistul transferat de FC Barcelona în vară care l-a impresionat pe Xavi Hernandez 

Barcelona și-a încheiat turneul în Statele Unite ale Americii, acolo unde nu a suferit nicio înfrângere. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 31 Iulie 2022, 14:52
Data actualizarii: Duminica 31 Iulie 2022, 14:54

Catalanii au câștigat meciurile cu Inter Miami, scor 6-0, cu Real Madrid, scor 1-0 și New York Red Bulls, scor 2-0 și au remizat în duelul cu Juventus, 2-2. Echipa lui Xavi Hernandez a bifat un start în forță în pre-sezon, iar noile transferuri au ieșit la rampă. 

Raphinha a fost jucătorul care s-a remarcat cel mai mult, având gol marcat cu Inter Miami și Real Madrid, dar și trei assist-uri în cont. Fotbalistul brazilian transferat de la Leeds a arătat o formă foarte bună, iar Xavi Hernandez l-a lăudat în interviul oferit după ultimul amical din Statele Unite ale Americii. 

Xavi Hernandez, încântat de prestația lui Raphinha 

Antrenorul Barcelonei s-a arătat extrem de încântat de prestațiile jucătorilor săi, având doar cuvinte de laudă la adresa brazilianului. Totodată, Xavi Hernandez a punctat și evoluția lui Ousmane Dembele, care a marcat 4 goluri în amicalele din SUA. 

„Raphinha este un transfer spectaculos pentru Barca. Nu doar pentru acest sezon, ci și pentru anii următori. Se asociază bine, centrează bine, e cu fața la poartă, marchează, dar și pentru 'foamea' pe care o are. E un transfer minunat. 

Nu știu ce să spun mai mult despre Ousmane (n.r. Dembele). Mie îmi place ca jucător. Nu văd pe mulți care să aibă calitatea lui. Anul trecut ne-a oferit 13 assist-uri și a fost cel mai bun pasator din tot campiontul. Asta înseamnaă să facă diferența. Dacă și marchează pe deasupra..”, a declarat Xavi conform sport.es

Totodată, întrebat despre Robert Lewandowski, care s-a întrecut în ratări în meciurile amicale din Statele Unite, Xavi a avut doar cuvinte de laudă la adresa atacantului polonez, comparând startul lui cu cel al lui Luis Suarez sau Ferran Torres. 

„La antrenamente deja a reușit să marcheze. Ieri am făcut finalizare și i-au intrat șuturile. E normal, e noutatea...I s-a întâmplat și lui Luis Suarez, i s-a întâmplat și lui Ferran Torres anul trecut. Va marca goluri. L-am văzut toată cariera sa. Nu sunt doar golurile, ci tot ce aduce în joc. 

Trebuie să continue așa. Cred mult în el și el știe deja asta. E o chestiune de timp. Nu sunt preocupat. Sunt doar meciuri amicale. Competiția reală începe în două săptămâni, însă el pune presiune, ajută mult, știe să fie o soluție. Sunt foarte fericit să îl am în echipă”, a adăugat antrenorul. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!