fc barcelona Camp Nou Mercato Extern Robert Lewandowski Spania

Lewandowski, reacție fără perdea cu privire la mutarea pe Camp Nou: „Nu voiam să joc toată cariera în Bundesliga”

Robert Lewandowski a fost prezentat în această perioadă de mercato la FC Barcelona.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 August 2022, 21:20
Data actualizarii: Miercuri 17 August 2022, 21:19

Lewandowski a petrecut opt ani la FC Bayern și a fost cedat în iulie 2022 la Barca, pentru 45 milioane de euro, egalând cota sa pe piață, conform site-urilor de specialitate. 

Atacantul polonez a bifat deja 90 de minute în tricoul grupării catalane, în primul meci din La Liga al stagiunii actuale, împotriva lui Rayo Vallecano (0-0).

Într-un interviu citat de Marca, Robert Lewandowski a evidențiat faptul că și-a dorit dintotdeauna să evolueze în campionatul spaniol și șimte că și-a îndeplinit un vis realizând acest lucru cu FC Barcelona.

Lewandowski: „Sunt destul de sigur că vom câștiga câteva titluri”

„Când am aflat că Barcelona mă dorea, știam că e momentul potrivit că trebuie să ajung acolo. Nu am vrut ca toată cariera mea să joc într-o singură ligă. Mă simțeam bine în Bundesliga, dar mi-am dat seama că era timpul pentru o mutare în La Liga. E o provocare mare, dar sunt pregătit.

Pentru mine a fost mereu un vis să joc în La Liga, iar acum sunt aici la Barcelona și sunt foarte fericit. Sunt mândru că sunt aici și abia aștept să începem sezonul. 

Va fi un sezon captivant. Fanii vor fi fericiți la final. Cred că este o perioadă lungă fără titluri la Barcelona și cred că acesta este momentul perfect să câștigăm câteva. Sunt destul de sigur că o să facem asta.”, au fost cuvintele lui Robert Lewandowski, conform sursei anterior menționate.

Cariera lui Lewandowski

În 2010, Jurgen Klopp l-a adus pe atacantul polonez la Borussia Dortmund, pentru 4,75 milioane de euro. A evoluat în 187 de meciuri, a înscris 103 goluri și a oferit 42 de assisturi în perioada petrecută sub comanda antrenorului neamț.

Lewandowski a pus, ulterior, pixul pe foaie cu Bayern Munchen în vara anului 2014, pentru care a bifat 375 de apariții, a marcat 103 goluri și a pasat decisiv în 72 de situații.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies