Spania

FC Barcelona nu mai are nevoie de el! Unde-l duce vântul carierei pe brazilianul cumpărat cu 120 milioane de euro

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Mai 2022, 14:39
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 14:45

FC Barcelona este pe punctul de a-l transfera definitiv pe Philipe Coutinho la echipa engleză de fotbal Aston Villa, în schimbul unei sume cu circa 100 de milioane de euro mai mică decât cea cu care l-a cumpărat pe brazilian, în urmă cu patru ani, informează presa spaniolă.

FC Barcelona, gata să se decidă în privința lui Coutinho

FC Barcelona a plătit 120 de milioane de euro în 2018, când l-a achiziţionat pe Coutinho de la FC Liverpool, iar contractul dintre cele două părţi includea şi bonusuri de performanţă, de până la 40 de milioane euro, reaminteşte El Mundo Deportivo.

Brazilianul nu a reuşit să se impună însă pe Camp Nou, iar Barca l-a împrumutat în sezonul 2019-2020 la Bayern Munchen, cu speranţa că îşi va recupera ulterior o parte din suma investită, însă campioana Germaniei a decis să nu-l păstreze pe Coutinho după expirarea împrumutului.

La începutul acestui an, Philippe Coutinho a fost cedat tot sub formă de împrumut la Aston Villa, însă spaniolii au luat în sarcina lor 65% din salariul brazilianului. Surse din cadrul clubului FC Barcelona au subliniat că plecarea sa la Aston Villa a însemnat o economie de şapte milioane euro pentru gruparea "blaugrana".

Aston Villa, echipă, antrenată de Steven Gerrard, este dispusă să-l păstreze pe brazilian, care s-a făcut remarcat prin evoluţiile sale de la revenirea în Premier League, însă Villa nu doreşte să plătească mai mult de 15-20 de milioane de euro pentru un transfer definitiv, sumă acceptată de FC Barcelona, în condiţiile în care Coutinho este unul dintre jucătorii cu cele mai mari salarii din lotul său, iar contractul său cu clubul catalan expiră în vara lui 2023. Agerpres

Modifică setările cookies