hochei pe gheata Campionatul Mondial de Hochei Echipa Nationala tinutul secuiesc Ungaria Sporturi

Ne bat obrazul! Ce spun maghiarii despre scandalul de la meciul de hochei România - Ungaria

Nemzeti Sport a comentat reacțiile din țara noastră după ce hocheiștii din echipa națională au cântat imnul ”Ținutul Secuiesc”.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Mai 2022, 13:10
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 13:15

Scandalul de la meciul de hochei România - Ungaria 2-4 de la Campionatul Mondial, provocat de intonarea de către cei mai mulți ”tricolori” a imnului ”Ținutului Secuiesc”, a fost comentat de cel mai important ziar de sport de la Budapesta, Nemzeti Sport.

”Nu eșecul echipei naționale a României a supărat presa de la București, ci faptul că majoritatea jucătorilor au cântat imnul secuiesc alături de selecționata maghiară și de fani după meciul de duminică.

Ca de obicei, majoritatea echipei a fost formată din secui de la echipele din Transilvania, alături de șase naturalizați din Slovacia, Rusia și Ucraina. România a pierdut toate cele patru meciuri de la Campionatul Mondial, dar ziarele românești, care nici măcar nu au scris despre aceste partide, s-au inflamat acum împotriva jucătorilor care au cântat imnul secuiesc”, scriu astăzi cei de la Nemzeti Sport, care citează apoi reacțiile din două publicații din România.

România a retrogradat din Divizia I - Grupa A în Grupa B, al treilea eșalon al hocheiului mondial, după 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania și 2-4 cu Ungaria.

Foto: Facebook - Federația Română de Hochei pe Gheață

Articol recomandat de stirileprotv.ro
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!