Ne bat obrazul! Ce spun maghiarii despre scandalul de la meciul de hochei România - Ungaria

hochei pe gheata Campionatul Mondial de Hochei Echipa Nationala tinutul secuiesc Ungaria Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Mai 2022, 13:10
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 13:15

Nemzeti Sport a comentat reacțiile din țara noastră după ce hocheiștii din echipa națională au cântat imnul ”Ținutul Secuiesc”.

Scandalul de la meciul de hochei România - Ungaria 2-4 de la Campionatul Mondial, provocat de intonarea de către cei mai mulți ”tricolori” a imnului ”Ținutului Secuiesc”, a fost comentat de cel mai important ziar de sport de la Budapesta, Nemzeti Sport.

”Nu eșecul echipei naționale a României a supărat presa de la București, ci faptul că majoritatea jucătorilor au cântat imnul secuiesc alături de selecționata maghiară și de fani după meciul de duminică.

Ca de obicei, majoritatea echipei a fost formată din secui de la echipele din Transilvania, alături de șase naturalizați din Slovacia, Rusia și Ucraina. România a pierdut toate cele patru meciuri de la Campionatul Mondial, dar ziarele românești, care nici măcar nu au scris despre aceste partide, s-au inflamat acum împotriva jucătorilor care au cântat imnul secuiesc”, scriu astăzi cei de la Nemzeti Sport, care citează apoi reacțiile din două publicații din România.

România a retrogradat din Divizia I - Grupa A în Grupa B, al treilea eșalon al hocheiului mondial, după 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania și 2-4 cu Ungaria.

Foto: Facebook - Federația Română de Hochei pe Gheață

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!