fc barcelona bruno guimaraes Newcastle Spania

FC Barcelona i-a găsit înlocuitor titularului care pleacă din vară! Catalanii, gata de negocieri cu cel mai bogat club din lume 

Unul dintre veteranii Barcelonei se va despărți de club din vara anului următor. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 17:27
Data actualizarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 17:33

Sergio Busquets (34 ani) urmează să se despartă de clubul catalan în vară și se va transfera în MLS, după cum informează presa internațională. Șansele ca mijocașul spaniol să mai rămână pe Camp Nou sunt minime, în special în contextul în care în acest sezon a fost unul dintre cei mai criticați jucători. 

În acest sens, conducerea blaugrana a început să îi caute deja un înlocuitor, iar soluția vine din Premier League, după cum informează presa britanică. Plecarea lui Busquets ar fi o pierdere importantă pentru catalani, astfel că găsirea unui înlocuitor este prioritară. 

Înlocuitorul lui Sergio Busquets ar putea veni din Premier League 

Jucătorul pe care Xavi Hernandez și-ar dori să îl transfere este Martin Zubimendi de la Real Sociedad, însă jucătorul tocmai ce și-a prelungit contractul, iar clauza de reziliere este de 60 de milioane de euro. Numele lui Zubimendi nu este singurul însă de pe lisa lui Xavi. 

Conform The Sun, mijlocașul lui Newcastle, Bruno Guimaraes (24 ani) este jucătorul pe care catalanii au pus ochii. FC Barcelona pare să fi renunțat la varianta Bernardo Silva, iar Guimaraes, internațional brazilian cu cetățenie spaniolă, ar fi noua variantă. 

Cu toate astea, negocierile cu Newcastle nu vor fi deloc ușoare, în contextul în care este cel mai bogat club din lume după preluarea de către conducătorii arabi, care s-ar pregăti să îi ofere un contract nou mijlocașului. În noua înțelegere ar urma să încaseze 200.000 de lire pe săptămână. 

  • Bruno Guimaraes a fost cumpărat de Newcastle de la Lyon în ianuarie 2022, în schimbul a 42 de milioane de euro. 
  • 11 meciuri a jucat în acest sezon, având două goluri și două assist-uri. 
  • 50 de milioane de euro este cota lui Bruno Guimaraes conform Transfermarkt. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies