fc barcelona Joan Laporta Leo Messi Spania

Ar putea fi lovitura iernii! FC Barcelona și-a făcut planul pentru revenirea lui Leo Messi 

Leo Messi (35 ani) a plecat de la FC Barcelona în 2021, anunțul despărțirii de clubul catalan șocând lumea fotbalului. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 12:55
Data actualizarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 12:56

Anunțul plecării lui Leo Messi de la FC Barcelona a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales în contextul în care argentinianul se pregătea să semneze un nou contract cu gruparea catalană. Jucătorul a semnat cu Paris Saint-Germain, având contract până în vara lui 2023, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon. 

Cu toate astea, catalanii ar pregăti revenirea sa pe Camp Nou, care ar putea avea loc chiar în această iarnă, după cum dezvăluie sport.es. Joan Laporta anunța după meciul cu Inter din Champions League că are un plan în legătură cu Leo Messi, dând de-a lungul timpului de înțeles, prin declarațiile sale, că ar vrea să îl readucă la clubul sufletului său. 

„Sigur că vom face ceva pentru a-l recunoaște pe cel care a fost cel mai bun jucător din istoria Barcei. Etapa lui Leo nu s-a încheiat așa cum ne dorea cu toții. Avem o datorie morală față de el și ne-ar plăcea ca finalul carierei sale să se petreacă în tricoul Barcelonei”, spunea președintele Barcelonei recent. 

Joan Laporta lucrează la revenirea lui Leo Messi pe Camp Nou în iarnă 

Conform sursei citate, Laporta își dorește să îl readucă pe argentinian chiar în această iarnă, profitând de fereastra în care fair play-ul din LaLiga nu este atât de exigent. Începând cu vara lui 2023, regulile financiare din campionatul spaniol vor fi mai dure cu catalanii, care au avut probleme financiare, pe care le-au rezolvat cu pârghiile activate în vară. 

Misiunea Barcelonei ar fi însă una destul de complicată, în contextul în care PSG nu ia în calcul despărțirea de jucător la jumătatea sezonului, iar negocierile ar trebui purtate cu Nasser Al-Khelaifi, care a avut declarații dure la adresa catalanilor în ultimul timp. Totodată, Leo Messi este concentrat pe sezonul pe care îl are la PSG, dar și la Campionatul Mondial unde își dorește să ajungă în cea mai bună formă. 

Spaniolii scriu că Barcelona nu a luat legătura cu jucătorul încă, în ciuda faptului că o persoană apropiată lui Joan Laporta a făcut câțiva pași în acest sens, fără să primească însă un răspuns din partea jucătorului sau a oficialilor lui PSG. 

Modifică setările cookies