Spania

Discurs sincer al lui Ancelotti înainte de El Clasico: „Tinerii Barcelonei sunt fantastici!”

Barcelona și Real Madrid se întâlnesc în primul duel al acestui sezon. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 23 Octombrie 2021, 21:51
Data actualizarii: Sambata 23 Octombrie 2021, 21:53

Meciul se anunță a fi unul incendiar, în special datorită faptului că niciuna dintre cele două echipe nu se află în cea mai bună formă în acest start de sezon. Mai mult decât atât, partida este și prima disputată după plecările legendelor Messi și Ramos. 

Partida se va disputa pe Camp Nou, iar Carlo Ancelotti a prefațat duelul la conferința de presă. 

  • Carlo Ancelotti

„Această Barca încearcă să joace fotbal bine cu același sistem de joc. Nu mai este Messi, însă sunt alții care sunt foarte buni. Tinerii Barcelonei sunt fantastici. Nu se schimbă senzația duelului dacă ne confruntăm cu o Barca fără Messi sau cu o Barca cu Messi”, a spus tehnicianul italian. 

„Trebuie să demonstreze ce pot face în cariere!”

Ancelotti a vorbit și despre tinerii jucători ai celor două echipe, principalele 'bijuterii' din loturi. Totodată, antrenorul Realului a comentat și despre favorita din această întâlnire, punctând că nu există o favorită clară. 

„Ansu Fati și Vinicius încă sunt tineri. Trebuie să demonstreze ce pot face în carierele lor. Este un meci între două echipe care întotdeauna se află printre cele mai bine, chiar dacă li se schimbă jucătorii. 

Nu știu cine e favorită. În ultimul meci s-au descurcat bine ei. Nu există favorită. Compromisul și motivarea sunt determinante, ca multe alte lucruri. Dacă vrei să câștigi campionatul nu o faci doar contra Barcelonei. El Clasico nu e cu mult diferit de un Chelsea - Tottenham sau AC Milan - Inter. 

Teama este un sentiment care te încearcă înainte de un meci. E o senzație constantă, însă e una buna. Nu ajung niciodată să fiu copleșit, iar în viață sunt lucruri mult mai bune decât să pierzi”, a spus Ancelotti conform cotidianului Sport. 

Italianul, fără victorie pe Camp Nou

Antrenorul a vorbit și despre stadionul Barcelonei, pe care nu a reușit să câștige în mandatele trecute la Real Madrid. 

„Desigur că realizările lui Zidane sunt o referință. Trebuie să evaluez totul și voi decide apoi. Pregătim meciul ca pe unul special. 

Nu am câștigat niciodată pe Camp Nou, dar cred că e timpul să o fac. Nu va fi ușor, dar sunt trei puncte”, a concluzionat tehnicianul. 

Modifică setările cookies