Spania

Decizia radicală pe care Xavi a luat-o cu privire la Dembele. Ce a hotărât despre jucătorul francez

După o serie de accidentări care l-au ținut departe de teren, Ousmane Dembele este din nou indisponibil. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 17:58
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 18:12

Ousmane Dembele s-a accidentat din nou, suferind 'o întindere la mușchiul semimembranos al coapsei stângi, iar revenirea sa pe teren va fi dată de evoluția pe care o are în recuperare', după cum a comunicat clubul. Accidentarea suferită acum nu are legătură cu cea din luna iunie, la națională. 

Francezul a evoluat foarte puțin pentru FC Barcelona, însă Xavi a mărturisit că își dorește ca fotbalistul să rămână pe Camp Nou. 

Am fost clar că Dembele trebuie să continue la FC Barcelona. Pentru mine, Dembele poate fi cel mai bun jucător din lume pe poziția sa. Trebuie să lucrezi cu el și să îi ceri. Depinde de el, de mentalitatea lui, să se accidenteze puțin, să aibă randament. Pentru mine e prioritară prelungirea contractului său.

Accidentări vor fi mereu, însă trebuie să te antrenezi bine, să previi accidentările, să te antrenezi mai bine. Nouă ni se vor cere lucruri, iar noi trebuie să le cerem lucruri fotbaliștilor”, a declarat Xavi la conferința care a avut loc cu ocazia instalării în funcția de antrenor la FC Barcelona.

Ousmane Dembele, client fidel al infirmeriei Barcelonei
 

Campionul mondial a fost urmărit de ghinionul accidentărilor de la transferul său pentru Barcelona, din 2017. Adus pe 25 august pe Camp Nou, atacantul a suferit prima accidentare înt tricoul catalanilor pe 17 septembrie, fiind indisponibil pentru 106 zile. 

De atunci, Dembele a fost mai mult accidentat decât pe teren, ratând 98 de meciuri, aproape la fel de multe câte a jucat în tricoul catalanilor, 119. În total, atacantul cumpărat de la Borussia Dortmund a strâns 670 de zile de accidentări de când se află la Barcelona, adică aproape doi ani. 

CITESTE SI
Modifică setările cookies