Soarta Cataloniei si a Barcelonei, amanata! Parlamentul catalan anunta dialog cu Spania: "Nu suntem nebuni, nici criminali"

Autor: Sport.ro
Marti 10 Octombrie 2017, 17:20

	Soarta Cataloniei si a Barcelonei, amanata! Parlamentul catalan anunta dialog cu Spania: "Nu suntem nebuni, nici criminali"

Citeste si - Are doar doua goluri in acest sezon, dar i se pregateste o oferta uriasa! Florin Andone, dorit de un club din Premier League din ianuarie

UPDATE | Independenta amanata! Presedintele Cataloniei: "Nu suntem criminali, nu suntem nebuni, facem un gest de responsabilitate"

Carles Puigdemont, principalul lider politic catalan, a sustinut in aceasta seara o declaratie in fata plenului reunit al Parlamentului regional. Acesta a anuntat ca proclamarea independentei se amana.

"Astazi facem un gest de responsabilitate in favoarea dialogului", a spus Puigdemont.

"Trebuie sa mergem pas cu pas spre scopul nostru si spre ce ne-a cerut poporul la referendum. Europa a cerut dialog", a mai spus acesta.

"Sunt convins ca in zilele urmatoare conflictul poate fi rezolvat, respectand vointa poporului catalan. Vrem un viitor pentru fiii si fiicele noastre. Traim un moment istoric si consecintele si efectele merg mai departe decat noi. Sunt constient ca sunt aici in fata Cataloniei si in fata lumii", a mai spus Puigdemont.

Pus in fata faptului ca referendumul nu s-a soldat cu o prezenta de 50%, Puigdemont a spus: "Din punctul nostru de vedere, jumatate de milion de oameni nu a putut vota. Scolile au fost inchise".

In final, Puigdemond s-a adresat spaniolilor: "Nu suntem criminali, nu suntem nebuni! Suntem oameni normali, vrem doar sa votam. Suntem pregatiti sa vorbim si sa avem dialog. Nu avem nimic contra Spaniei, vrem sa existe o intelegere mai buna cu Spania. Relatia nu mai merge de multi ani", a conchis acesta.


Parlamentul regional din Catalonia discuta astazi pe seama declararii independentei de Spania, dupa ce in urma cu o saptamana in Catalonia s-a organizat un referendum la care au votat circa 43% dintre cetateni. Dintre cei 2.2 milioane de votanti (5.3 in total cu drept de vot), peste 90% s-au declarat in favoarea proclamarii independentei de Spania!

Liderul regional Carles Puigdemont a convocat astazi o adunare plenara a Parlamentului Catalan, incepand cu ora locala 18:00 (20:00 ora Romaniei).

In urma deciziei politicienilor, cluburile de fotbal se pregatesc si ele sa isi anunte viitorul. In acest sens, ziarele din regiune scriu ca FC Barcelona pregateste un comunicat de presa.

Potrivit Sport.es, sefii Barcei au stabilit ca echipa sa termine actualul sezon din La Liga. In privinta participarii in campionatul spaniol din sezonul viitor, lucrurile nu sunt stabilite.

Publicatiile din Barcelona si din imprejurimi spun ca echipele de fotbal din regiune ar putea juca intr-un nou campionat, in timp ce alte variante ar fi ca ele sa aleaga intre un campionat regional, Spania ori tari precum Anglia si Franta.

In urma cu mai multe luni, presedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, avertiza: "Barcelona nu va putea juca in La Liga daca regiunea catalana isi va declara independenta fata de Spania".

Surse: Guvernul va da OUG pentru creșterea alocațiilor copiilor cu 20 % din ianuarie
BRAT
Modifică setările cookies