Ce răsturnare de situație! Condamnat la 4 ani și 6 luni pentru viol, Dani Alves poate fi eliberat în doar cinci luni

Dani Alves agresiune sexuala condamnare Dani Alves Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2024, 11:08
Data actualizarii: Vineri 23 Februarie 2024, 11:07

Dani Alves (40 de ani) a fost condamnat la la 4 ani și 6 luni pentru viol.

Tribunalul din Catalonia l-a găsit vinovat pe brazilian pentru fapta care a avut loc pe 30 decembrie 2022, în clubul Sutton, din Barcelona. În plus, Alves îi va plăti victimei sale daune în valoare de 150.000 de euro și va sta timp de 5 ani sub supraveghere, după ce își va ispăși pedeapsa.

Cum ar putea ieși Dani Alves din închisoare definitiv în iulie 2024

Avocata fostului jucător, Ines Guardiola, a anunțat deja că va face recurs. Totuși, chiar dacă se va menține condamnarea, Dani Alves ar putea ieși din închisoare în cinci luni de acum. Mai exact, pe 20 iulie 2024!

Brazilianul este închis din 20 ianuarie 2023, ceea ce înseamnă că deja a făcut un an, o lună și trei zile din pedeapsă. În momentul în care va fi executat o treime din condamnare, Dani Alves poate cere eliberarea condiționată, conform legii din Spania. 

Potrivit Marca, publicație care a consultat o firmă de avocatură din Valencia, Alves ar putea, începând din luna mai 2024, primi permisiunea de a pleca ziua din închisoare și doar să doarmă în penitenciar. Dacă va avea un comportament exemplar, se va implica în activități de zi cu zi și va achita prejudiciul victimei, brazilianul ar putea fi eliberat în iulie 2024.

Dani Alves are dreptul să ceară extrădarea în Brazilia

De asemenea, conform aceleiași surse, există și posibilitatea ca Dani Alves să fie extrădat în Brazilia. „Dacă e vorba de condamnare mai mică de 5 ani, poate fi extrădat și să își execute pedeapsa în afara Spaniei”, spune avocatul Agustín Martínez.

Dani Alves a încercat, înaintea procesului, să scape de acuzații. I-a oferit 150.000 de euro victimei sale, în schimbul renunțării la plângeri. Femeia a refuzat propunerea și a continuat demersul legale.

Judecătorii au stabilit că există îndeajuns de multe probe pentru condamnarea brazilianului. S-au constatat inclusiv leziuni la nivelul genunchiului victimei, provocate din cauza violenței fotbalistului. De asemenea, femeia a rămas cu sechele după acea noapte, mai arată Tribunalul din Barcelona.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!